Σάββατο 8 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Δεν είναι τυχαίοι στρατηγοί

«Οσοι πίστεψαν ότι η πορεία ένταξης της Τουρκίας θα αποδυνάμωνε άμεσα το ρόλο των στρατηγών στην πολιτική ζωή της χώρας, φαίνεται ότι διαψεύστηκαν. Η εβδομάδα που πέρασε φέρει βαριά τη σφραγίδα του στρατιωτικού κατεστημένου (...) Ουσιαστικά για τρεις ώρες περίπου, λένε οι τουρκικές εφημερίδες, η ΕΕ και οι ΗΠΑ δε συνομιλούσαν με την πολιτική αλλά κυρίως με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας» (από την Κωνσταντινούπολη ο Αρης Χατζηστεφάνου στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Ο «Αλέκος»

«Είπε ο Αλέκος πως "οι σημερινοί νέοι δεν κάθονται να γυαλίζουν τα παλιά τρόπαια του ΕΑΜ και του Πολυτεχνείου". Μάλιστα. Οσοι λοιπόν από εμάς εμπνεόμαστε στην καθημερινή μας ζωή από τα ιδανικά που ενέπνευσε το ΕΑΜ και το Πολυτεχνείο, πρέπει να σταματήσουμε γιατί κάνουμε κακό στον ελληνικό λαό και την πατρίδα (...) και αυτά ο Αλέκος τα είπε λίγες μέρες μετά την 64η επέτειο του ΕΑΜ για την οποία δε βρήκε να πει ούτε μια λέξη (...) ενώ αντίθετα βρήκε να πει τον καλό του λόγο για τους ομοφυλόφιλους και καλά έκανε. Βρήκε επίσης να πει για τον πατέρα που βιάζει την κόρη του, τον κουμπάρο που έχει απαγάγει την κόρη της κουμπάρας ή την άμοιρη κοπέλα που έχει κάνει παιδί με τον κουνιάδο της. Αυτή είναι Αλέκο η εικόνα της ελληνικής κοινωνίας;» (η απορία του Π. Αρώνη στην ΑΥΓΗ).

Δεν τον ξέρουν καν

«Τα παραμύθια που ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την κρίση στον ραδιοσταθμό "Flash", για διαπλοκή του κ. Σωκράτη Κόκκαλη με τη Νέα Δημοκρατία, έχουν ξεπεράσει κάθε φαντασία» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ