Σάββατο 22 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Διαμαρτυρία

«Διάφορες εξ αντικειμένου κυβερνητικές πηγές διοχετεύουν ταυτόχρονα φοβερά σενάρια για νέα φοβερά σχέδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, για πρόκληση νέων πολέμων, για μεγάλες Αλβανίες και μεγάλες Βουλγαρίες, για εσωτερικές ανατροπές αν όχι για διάλυση της Τουρκίας, οπότε προς τι η διαπραγμάτευση με τα Σκόπια ή ο διάλογος με την Αγκυρα αλλά και η συμμαχία με τους Αμερικανούς» (ο Ρ. Σωμερίτης στο ΒΗΜΑ).

Για τα «σενάρια»

«Νέα σύνορα στην "αυλή" της Ελλάδας φέρνουν, πιθανόν και μέχρι το τέλος του χρόνου, οι διαβουλεύσεις στα Ηνωμένα Εθνη για το μελλοντικό καθεστώς του Κοσσόβου και η συγκυρία επιβάλλει στην Αθήνα να παίρνει αποστάσεις από την πάγια αρχή της "κατά της αλλαγής των συνόρων". Αυτή η πάγια αρχή "νοθεύεται" τώρα με τη σκοπιμότητα να έχει η περιοχή ειρήνη και σταθερότητα, κάτι που σημαίνει ότι για τις δυνάμεις που διαχειρίζονται το Κοσσοβαρικό, η διατήρηση των σημερινών συνόρων σημαίνει πόλεμο και αποσταθεροποίηση. Το ερώτημα όμως είναι "ποιος είναι τόσο ισχυρός ή εξαπλωμένος στα Βαλκάνια ώστε να προκαλέσει αποσταθεροποίηση εάν δεν το επιθυμούν μεγάλες δυνάμεις" αλλά σ' αυτό δεν απαντά η ελληνική διπλωματία» (ο Α. Σανταμούρης στην «Press time»).

Ετοιμάσου να πληρώσεις

«Νέα κεφάλαια ή κατά τη γλώσσα της αγοράς, "ρευστό" αλλά και γενναίες αυξήσεις ασφαλίστρων κυρίως στα χαμηλότερα κλιμάκια τιμολόγησης, θα απαιτήσει η εξυγίανση των ασφαλιστικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων» (η είδηση στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

Τότε;

«Χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Αντρέα, μετρώ τους χτύπους, το αίμα μετρώ» (μ' αφορμή τη βράβευση του Μίκη από την Ελληνική Αστυνομία).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ