Τρίτη 25 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Με βάση τον πανεπιστημιακό αντικομμουνισμό «Το θέμα παρουσιάζει ενδιαφέρον και για τον πρόσθετο λόγο πως το ΚΚΕ εξουσίαζε άμεσα αρκετές πλευρές της ζωής των προσφύγων, όπως για παράδειγμα την εκπαίδευση των παιδιών τους. Η ανάλυση της ιδιότυπης αυτής εξουσίας, που δεν κολακεύει το ΚΚΕ, αποτελεί και ένα δείγμα γραφής για τον τρόπο διακυβέρνησης που αυτό θα εφάρμοζε αν είχε επικρατήσει στην Ελλάδα» (η «βιβλιοκριτική» για την έκδοση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τίτλο «"Το όπλο παρά πόδα" οι πολιτικοί πρόσφυγες του ελληνικού εμφυλίου πολέμου στην Ανατολική Ευρώπη» / «ΤΟ ΒΗΜΑ»).

Καλά πας... «Η πολιτική της ηγεσίας του ΚΚΕ είναι ένα πολύτιμο δώρο στο σύστημα» (ο Αλ. Αλαβάνος στην «ΑΥΓΗ»).

Για την ηγεμονία «Καίριο θέμα παραμένει να κατακτήσουμε ιδεολογική και ηθική ηγεμονία» (ο Λ. Κύρκος επίσης στην «ΑΥΓΗ»).

Οπως στη Γερμανία «Η μελλοντική κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστήσει υποχρεωτική τη συμμετοχή των εργαζομένων σε ιδιωτικά συνταξιοδοτικά σχήματα» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Με τα «κινήματα» στην πρωτοπορία «Οι άνδρες είναι ζώα... Πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να καταβάλλουν ειδικό φόρο για να καλυφθεί το κόστος της ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών» (η Γκούντρουν Σάιμαν, ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος φεμινιστριών στη Σουηδία / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

Ενας κερδίζει «Μάχη τραπεζών για τη χαμηλή δόση, "δάνειο αντί ενοικίου" το δέλεαρ για στεγαστικά (...) εντούτοις οι υποψήφιοι δανειολήπτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η χαμηλή μηνιαία δόση και η περίοδος χάριτος μεταφράζονται σε υψηλότερο τελικό κόστος για το δάνειό τους. Δηλαδή δάνειο διαρκείας 40 ετών με κυμαινόμενο επιτόκιο της τάξεως του 4% τελικά θα κοστίσει στον δανειολήπτη τα διπλάσια χρήματα μέχρις ότου αποπληρωθεί. Με άλλα λόγια, ένα ακίνητο με ονομαστική τιμή 200.000 ευρώ θα έχει κοστίσει άνω των 400.000 ευρώ αν η αγορά του χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από στεγαστικό δάνειο» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ