Σάββατο 26 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η Ελλάδα που «δε συμμετέχει»

«Ιπτάμενες "φυλακές" της CIA στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" (...) η έρευνα επιβεβαίωσε ότι το Gulfstream V turbo τζετ, με αριθμό εγγραφής Ν379Ρ, προσγειώθηκε στην Αθήνα στις 29 Ιουλίου 2002, στις 11.21 το βράδυ και στις 27 Σεπτεμβρίου 2002, στις 9.32 το πρωί. Το Μπόινγκ 737 - Ν313Ρ προσγειώθηκε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 9 Ιουλίου 2004. Το ίδιο αεροπλάνο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αθήνας στις 14 Ιουλίου 2004 με προορισμό το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και στη συνέχεια τη Βαγδάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα δύο αεροπλάνα πέρασαν από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" άλλες τρεις φορές το 2005 (...) Στις 8 Ιουλίου 2004, το Μπόινγκ 737-7ΕΤ ΒΒJ απογειώθηκε από την Ουάσιγκτον (...) το απόγευμα της 9ης Ιουλίου 2004 απογειώθηκε από το Πόρτο και έφτασε στην Αθήνα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Το πλήρωμα και οι επιβάτες του αεροπλάνου παρέμειναν στην Αθήνα πέντε ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, φιλοξενήθηκαν στην αμερικανική πρεσβεία. Το αεροπλάνο επέστρεψε στις 23 Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον μεταφέροντας υπόπτους για τρομοκρατικές ενέργειες» (τα στοιχεία από την οργάνωση Human Rights Watch / «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Περήφανοι ως «δημοκράτες» οι φονιάδες

«Κοιτάζοντας πίσω, καθίσταται σαφές ότι οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας θα έπρεπε να είχαμε δράσει στη Βοσνία ακόμη πιο νωρίς. Αλλά όταν η Αμερική επενέβη, με βομβαρδισμούς και την επακόλουθη διπλωματική δραστηριότητα που αποκορυφώθηκε στο Ντέιτον, έφερε μια αποφασιστική αλλαγή (...) αμέσως ενέκρινα μια σοβαρή και παρατεταμένη εκστρατεία βομβαρδισμού που έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε να έρθουν οι αντίπαλες πλευρές στο Ντέιτον. Αξιζε κάτι τέτοιο; Απόλυτα» (από άρθρο του Μπιλ Κλίντον / «ΤΟ ΒΗΜΑ»).

Η «εικόνα» τους μάρανε

«Μάλλον δε συναισθάνεται επαρκώς τις πολιτικές ευθύνες του ο υπουργός. Θεωρεί ότι η εικόνα της κυβέρνησης βελτιώνεται, όταν η αστυνομία εμφανίζεται να παρακολουθεί συνδικαλιστές αντί να προστατεύει τους πολίτες από τους κακοποιούς; Εκτιμά ότι ενισχύεται το κύρος της αστυνομίας, όταν στις τηλεοπτικές οθόνες εμφανίζονται "συλληφθέντες" αστυνομικοί να παραδίδονται από συνδικαλιστές "πακέτο" με τα αφαιρεθέντα όπλα και τις χειροπέδες τους σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ;» (από το κύριο άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ