Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Στο όνομα των χωρικών «Ινδιάνος Αϋμάρα, αρχηγός των καλλιεργητών της κόκας, για δεύτερη φορά υποψήφιος για την προεδρία, αλλά τούτη τη φορά φαβορί, ο Εβο Μοράλες ηγείται του Κινήματος για το Σοσιαλισμό (...) αν κερδίσει την προεδρία θα είναι ο πρώτος αυτόχθων, ούτε λευκός, ούτε μιγάς, που θα κυβερνήσει τη Βολιβία από τότε που η χώρα αυτή ιδρύθηκε πριν από 180 χρόνια (...) ζητεί την εθνικοποίηση των εδαφών που βρίσκονται τα κοιτάσματα φυσικού αερίου. Πιστεύει πως από τη βασική πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας πρέπει να ωφελούνται πρώτα οι Βολιβιανοί, όχι οι πολυεθνικές που εκμεταλλεύονται τον τομέα των υδρογονανθράκων. Υπερασπίζεται επίσης το δικαίωμα των χωρικών να καλλιεργούν ελεύθερα την κόκα και επικρίνει ως ιμπεριαλιστική την πολιτική των ΗΠΑ, οι οποίες χρηματοδοτούν την καταστροφή των καλλιεργειών του φυτού αυτού που θεωρείται ιερό στις Ανδεις» (η προσωπογραφία στα «ΝΕΑ»).

Οι φουκαράδες... δε γνωρίζουν «Ας κανονίσουν μια φορά το μήνα να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς και ας ακολουθεί από πίσω το τρόλεϊ ή το λεωφορείο η υπουργική λιμουζίνα. Ας πάρουν μια φορά το δίμηνο το καλάθι και ας πάνε οι ίδιοι στα σούπερ μάρκετ και ας σκεφτούν ότι πρέπει να ζήσουν ένα μήνα με πεντακόσια ή εξακόσια, ή επτακόσια ευρώ. Γιατί αν διαβάζουν τις στατιστικές και πιστεύουν ότι η μέση μηνιαία καταναλωτική δαπάνη των ελληνικών νοικοκυριών ανέρχεται σε 1.792 ευρώ θα πιαστούν πολύ σύντομα πολιτικά αδιάβαστοι» (ο Γ. Τράγκας στη «ΧΩΡΑ»).

Δίχως πάτο... αυτό που τους ενώνει «Ο Αλέκος Αλαβάνος έκανε λόγο για μια διαρκή παρέμβαση της ηγεσίας του ΚΚΕ, "η οποία κάνει έναν ιδιότυπο αντικομμουνισμό. Δηλαδή - πρόσθεσε - είναι ένας φορέας αντικομμουνισμού, δυστυχώς, σήμερα το ΚΚΕ. Διότι, μην ξεχνάτε, μέσα στον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς υπάρχουν και κομμουνιστικές δυνάμεις, όπως είναι η Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς"» (η καταγραφή στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ