Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Εξωθεσμική δράση»

«"Δεν έχει γίνει τέτοιο περιστατικό σε θεσμικό επίπεδο...". Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σχετικά με την υπόθεση της καταγγελλόμενης απαγωγής 29 Πακιστανών (...) Την προηγούμενη βδομάδα ο κ. Βουλγαράκης είχε αναφερθεί κατηγορηματικά σε ανύπαρκτο περιστατικό (...) Ενώ τώρα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για "ανεπίσημη" ή "εξωθεσμική δράση" αγνώστων αξιωματούχων (...) Το τελευταίο 24ωρο συνεχίστηκαν οι καταθέσεις Πακιστανών αλλά και Ελλήνων συναδέλφων τους με κύριο συμπέρασμα τη διαφαινόμενη αξιοπιστία των μαρτυριών οι οποίες συμπίπτουν σε μεγάλο ποσοστό σε σχέση με τον τρόπο δράσης και τις ενέργειες των "απαγωγέων" (...) Στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης εξέφρασαν τις επιφυλάξεις για ενδεχόμενη κλήση για κατάθεση ή για κατ' αντιπαράσταση εξέταση πρακτόρων της ΕΥΠ με Πακιστανούς "ομήρους". Και αυτό γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος αποκάλυψης της ταυτότητας των αξιωματικών της ΕΥΠ» (οι επισημάνσεις στο «ΒΗΜΑ»).

Και ...αθώα η κυβέρνηση

«Από καιρό έχω πληροφορηθεί ότι στις αρχές ασφαλείας (δεν λέω μόνο για την Αστυνομία ή την ΕΥΠ) υπάρχει μια πολυάριθμη ομάδα αξιωματικών και υπαξιωματικών που έχει σηκώσει το δικό της μπαϊράκι και προσπαθεί παρακρατικά να καλλιεργήσει κλίμα ξενοφοβίας στους πολίτες και τρόμου στους οικονομικούς μετανάστες» (ο Δημ. Γιαννακόπουλος στη «ΧΩΡΑ»).

Τον λένε και οπορτουνισμό

«Μα τι πράγματα είναι αυτά; Δεν τα βρίσκουν οι "ταξικοί σύμμαχοι"; Κινδυνεύει να ...τιναχθεί στον αέρα η "αγωνιστική σύμπλευση" ΓΣΕΕ - ΣΕΒ; (...) Μέχρι προχθές δεν μας έλεγαν ο κ. Πολυζωγόπουλος και οι συν αυτώ, πως η σύμπλευσή τους με τον ΣΕΒ έχει ως αντικείμενο την υπεράσπιση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων; Πώς τον λένε αλλιώς τον τυχοδιωκτισμό;» (το δούλεμα από την «ΑΥΡΙΑΝΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ