Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Εχει ουρά πίσω της η «ψαλίδα»

«Μελαγχολία προκαλούν οι ουρές των νεόπτωχων Ελλήνων συνταξιούχων που συνωστίζονται στη Βαρβάκειο και τις άλλες "λαϊκές" αγορές, πασχίζοντας να προμηθευτούν στο χαμηλότερο δυνατό κόστος τα απαραίτητα ενός ευπρεπούς χριστουγεννιάτικου τραπεζιού (...) Η ψαλίδα μεταξύ πλουσίων και φτωχών παραπέμπει πλέον σε λατινοαμερικάνικα "πρότυπα", ή στις τεράστιες εισοδηματικές ανισότητες που χαρακτηρίζουν τις "μετασοβιετικές" δημοκρατίες των πρώην σοσιαλιστικών χωρών. Η σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν είναι απλή και καταλυτική» (ο Γιώργος Χαρβαλιάς στο «ΕΘΝΟΣ»).

Γνώση από και για την πολυεθνική

«Μία νέα ακαδημία ιδρύει ο ΟΤΕ! Μάλιστα την ονομάζει OTE Academy και την επιφορτίζει με το έργο της εκπαίδευσης των στελεχών του οργανισμού, αλλά, σταδιακά και του ευρύτερου τηλεπικοινωνιακού τομέα στη χώρα (...) Η ΟΤΕ Academy βασίζεται στην τεχνογνωσία της Cisco πάνω σε δίκτυα και ολοκληρωμένες δικτυακές λύσεις παρέχοντας σχετική εκπαίδευση και πιστοποίηση (...) Ακόμη διαθέτει πιστοποιημένα Κέντρα Κατάρτισης ενώ συνεργάζεται με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια» (η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).

Αγάλι αγάλι, θα γνωρίσει και την ΕΕ

«Ο μόνος τρομοκράτης στον κόσμο που γνωρίζω είναι ο Μπους. Οι στρατιωτικές επεμβάσεις του, όπως αυτή στο Ιράκ, συνιστούν κρατική τρομοκρατία» (η δήλωση του νέου Προέδρου της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, στο «Αλ Τζαζίρα» / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Βρήκαν αυτό που τους ενώνει

«Την "πιο ευτυχισμένη ημέρα" της ζωής του πέρασε χθες ο Βρετανός αστέρας της ποπ, Ελτον Τζον, νομιμοποιώντας επιτέλους στο Δημαρχείο του Ουίνδσορ, έπειτα από 12 χρόνια, τον δεσμό του με τον Ντέιβιντ Φέρνις. Μεταξύ αυτών που ευχήθηκαν βίο ανθόσπαρτο στους "νεόνυμφους" ήταν και ο Τόνι Μπλερ» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ