Τρίτη 3 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ενα πρακτορείο σας σώζει

«Οι περισσότεροι έφηβοι μαθητές βολεύονται με μια επίσκεψη στο τοπικό μουσείο. Ο Φαρίς Χασάν όμως είχε πιο φιλόδοξα σχέδια για τη σχολική εκδρομή: το έσκασε από το σπίτι του στη Φλόριντα, για να πάει να δει από κοντά τη ζωή στη Βαγδάτη (...) τελικά μπήκε στη Βαγδάτη ανήμερα των Χριστουγέννων. Την περασμένη Τρίτη, όμως, ενώ ο έφηβος μαθητής βρισκόταν σε μια υπαίθρια αγορά της Βαγδάτης και προσπαθούσε να αγοράσει τρόφιμα κρατώντας ανά χείρας ένα αραβικό λεξικό για αρχαρίους, ανησύχησε όταν αντιλήφθηκε να τον περικυκλώνουν διάφοροι άγνωστοι και να τον κοροϊδεύουν που φορούσε παπούτσια Nike και τζιν παντελόνι. Μπήκε λοιπόν στο γραφείο του Ασοσιέτεντ Πρες για να ζητήσει βοήθεια. Το Πρακτορείο ενημέρωσε την αμερικανική διοίκηση και έτσι πολύ σύντομα, κατέφθασαν στα γραφεία Αμερικανοί στρατιώτες που παρέλαβαν τον μαθητή και τον οδήγησαν στην αμερικανική πρεσβεία. Από εκεί ο Φάρις επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο με προορισμό τις ΗΠΑ» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

Υπερασπίζει το σπίτι του

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρενέβη στη διένεξη Ρωσίας - Ουκρανίας για το φυσικό αέριο, καταγγέλλοντας ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί το ενεργειακό αυτό θέμα για να ασκήσει πολιτικές πιέσεις» (η είδηση στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Ζήτα συγνώμη αντάρτη

«Είναι άγνωστο ποιες είναι οι προθέσεις και οι στρατηγικοί σχεδιασμοί εκείνων που μέσω της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης προωθούν απόφαση καταδίκης των αυταρχικών καθεστώτων του πρώην σοσιαλιστικού στρατοπέδου (...) στην Ελλάδα θα περίμενε κανείς από τη μετασοβιετική Αριστερά να αποκαλύψει, να αναλύσει και να καταδικάσει πρακτικές βίας, τρομοκρατίας και αυταρχισμού, που η ίδια εφάρμοσε στην Κατοχή, τον Δεκέμβρη του '44 και στον Εμφύλιο Πόλεμο» (ο Αντώνης Καρκαγιάννης στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ