Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Διατάραξη οικιακής γαλήνης» «Λόγω της χτεσινής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, χθες το κέντρο της Αθήνας ήταν κόλαση... ΄Η, μάλλον, το κέντρο της Αθήνας ήταν παράδεισος: ο κομμουνιστικός παράδεισος - για να είμαστε "πολιτικώς ορθοί", αφού στην Ελλάδα του Κώστα Καραμανλή η ιδεολογία του ΚΚΕ έχει γίνει "εθνικό θέμα"...» (η «Πανδώρα» στο «ΒΗΜΑ»).

με ολίγον από ψυχική διαταραχή «Φυσικό κι επόμενο ήταν τα απομεινάρια του σταλινισμού στην Ευρώπη, παρ' όλο που κάποιοι αναγνωρίζουν ότι έγιναν "λάθη" (δηλαδή εγκλήματα), να κινήσουν γη και ουρανό για να καταψηφιστεί το μνημόνιο. Μέχρι στιγμής μόνον το ΚΚΕ τα κατάφερε σε εθνικό επίπεδο. Σύμπας ο πολιτικός κόσμος, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι και το ΛΑΟΣ, έκλεισε τα μάτια στην αιματοβαμμένη ιστορία του κομμουνισμού στον κόσμο και δήλωσε ότι θα το καταψηφίσει. Ηταν μια επιτυχής επίδειξη της ιδεολογικής κυριαρχίας που έχει η Αριστερά στον τόπο, σύμφωνα με την οποία οι δολοφονίες και οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από δεξιά καθεστώτα είναι "φασιστικά εγκλήματα", ενώ οι εκτελέσεις αντιφρονούντων, οι φυλακίσεις και εξορίες "είναι σοσιαλιστικά λάθη"» (ο Πάσχος Μανδραβέλης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

και διά ταύτα την αξίωση «Δεν προκύπτει από πουθενά η θέληση των ευρωπαίων βουλευτών να βάλουν τους λαούς τους και τους ίδιους στο γύψο (...) φαίνεται στα ιδανικά της Αριστεράς να συμπεριλαμβάνονται η εξόντωση εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταπίεση ολόκληρων κοινωνιών, η κατάργηση της ιδιωτικής ζωής και κάθε μορφής ελευθερίας, η μετατροπή των κοινωνιών και των κυττάρων τους σε αστυνομικά τμήματα, η καθολικοποίηση της χαφιεδοσύνης, η μετατροπή πνευματικών ανθρώπων σε μάστορες της υποκριτικής τέχνης για να εκθέσουν έστω και μέρος των ιδεών τους κλπ. (...) η Αριστερά του παρόντος και του μέλλοντος πρέπει καλά να κατανοήσει το πλούσιο περιεχόμενο της δημοκρατίας και για να το κάνει αυτό πρέπει να κόψει κάθε ομφάλιο λώρο με τα καθεστώτα που παραβίασαν κάθε έννοια ελευθερίας, μα πολύ περισσότερο κάθε έννοια ισότητας» (ο Γιώργος Σιακαντάρης στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ