Τετάρτη 25 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το φυσιολογικό

«Αγνοούμενος είναι ο 64χρονος πλοίαρχος Παντελής Ντίλης, όταν το καράβι βυθίστηκε (...) το φορτηγό πλοίο "Κόστας" υπερήλικο (είχε ναυπηγηθεί πριν από 41 χρόνια) είχε περάσει από έλεγχο του Λιμενικού Σώματος (...) επιθεωρητές δεν είχαν εντοπίσει καμιά παρατήρηση σε θέματα ασφαλείας και επιτράπηκε να συνεχίσει το επόμενο ταξίδι του, το οποίο ήταν και το μοιραίο» (η είδηση στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

Το αφύσικο

«Ενας μαρξιστής δημοσιογράφος, ένας επικεφαλής διαδηλωτών, αρχηγοί συνδικάτων, Ινδιάνοι και διανοούμενοι της μεσαίας τάξης: Το εκρηκτικό αυτό κοκτέιλ απαρτίζει τη νέα κυβέρνηση του Εβο Μοράλες στη Βολιβία» (το σχόλιο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Το κερδώο

«Τα αντιηλιακά συμβάλλουν στην αλλαγή φύλλου ενός είδους ψαριού (...) οι επιστήμονες φοβούνται για συνέπειες που προοδευτικά μπορεί να έχουν στην ανθρώπινη υγεία (...) τα δύο τρίτα των αρσενικών αναπτύσσουν στους όρχεις τους ιστό ωοθηκών (...) ένα χημικό που χρησιμοποιείται στα αντιηλιακά μπορεί να προκαλέσει τέτοιου είδους μεταλλάξεις (...) το χημικό βγαίνει στο ντους και περνάει στις αποχετεύσεις, στη συνέχεια επικάθειται στο βυθό με αποτέλεσμα να το τρώνε τα ψάρια» (η είδηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Και το γέλιο που θα σας θάψει...

«Η πλατεία Συντάγματος παραδομένη στην πιο άγρια χιονοθύελλα. Σκοτεινό και εγκαταλειμμένο το κτίριο της Βουλής, έμοιαζε με τεράστιο ιγκλού. Στη Βασιλίσσης Σοφίας κινούνταν με κόπο κάποια ελάχιστα έλκηθρα. Δρόμοι και κτίρια καλυμμένα από ένα παχύ στρώμα χιονιού. Ερημιά και σιωπή. Τόσο βαριά και πυκνή, που έπαιρνε λες σχήμα στους αμέτρητους σταλακτίτες. Για όποιον πρόλαβε να ενημερωθεί από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων την Κυριακή, το ξημέρωμα της Δευτέρας δεν τον βρήκε απροετοίμαστο στην πρωτεύουσα...» (η Μαρία Κατσουνάκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ