Σάββατο 11 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Στρατιωτικά «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NSA) είναι η μεγαλύτερη και ισχυρότερη μεταξύ των αμερικανικών αντίστοιχων υπηρεσιών. Επιφορτισμένη με την παρακολούθηση των επικοινωνιών μέσω τηλεφώνων, φαξ και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαθέτει τεχνολογικές δυνατότητες που υπερβαίνουν και τα πιο φιλόδοξα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Στην έδρα της, το Μέριλαντ, εργάζονται 36.000 υπάλληλοι κάτω από τη διοίκηση στρατιωτικού επικεφαλής διορισμένου από το υπουργείο Αμυνας. Οι αμερικανοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η NSA με την υποστήριξη των 7 υπερσύγχρονων δορυφόρων που διαθέτει και το χειρισμό του πασίγνωστου Echelon, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί οποιοδήποτε σημείο της Γης και να λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο δισεκατομμύρια μηνύματα επικοινωνιών από τα οποία επιλέγει το 1%» (η αναφορά στο «ΕΘΝΟΣ»).

Ιδεολογικά «Σταλινισμός: Το να καταδικάζει κανείς τον σταλινισμό χωρίς να καταδικάζει ταυτόχρονα και τον λενινισμό είναι μία φρικαλέα φάρσα πολύ κακού γούστου. Ψυχολογικά, βέβαια, ο Λένιν δεν ήταν από την ίδια στόφα με τον Στάλιν. Ομως το τερατώδες και ολοκληρωτικό δημιούργημα του Στάλιν είχε αρχίσει να μορφοποιείται επί Λένιν (...) Καστοριάδης: Θαυμάζω την πολύμορφη σκέψη του. Ειδικότερα, είναι εκείνος που με αφύπνισε ήδη το 1956 με τη ριζική κριτική που έκανε στον σοβιετικό κομμουνισμό» (ο ιστορικός Πιερ Βιντάλ - Νακέ στην Τέτα Παπαδοπούλου στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Πολιτικά «Η ΝΔ πρέπει να προσέξει πώς θα διαμορφωθεί η διάταξη των δυνάμεων στη Βουλή. Μεμονωμένες προσωπικότητες της Αριστεράς, όπως ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ερωτοτροπούν με το ΠΑΣΟΚ στο όνομα του σχηματισμού μιας νέας "δημοκρατικής παράταξης". Αν υπάρχει τέτοιο σχέδιο θα εκδηλωθεί στο ζήτημα της αναθεώρησης (σ.σ. του Συντάγματος)» (ο Μ. Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ