Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το πάλεψαν και κέρδισαν

«Την καλύτερη απάντηση στους σχεδιασμούς των βιομηχάνων για την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας έδωσαν οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος (...) Η απάντηση των εργαζομένων ήταν να αρχίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις και να νεκρώσει επί 32 ημέρες κάθε εργασία στα καρνάγια του Περάματος και της Σαλαμίνας. Αποτέλεσμα: Πέτυχαν να πείσουν τους εργοδότες να υπογράψουν ικανοποιητική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εξασφαλίζοντας αυξήσεις μέχρι 8,7%, δηλαδή πέντε έως έξι ευρώ ανά μεροκάματο. Αν μη τι άλλο οι μεταλλεργάτες και οι υπόλοιποι εργατοτεχνίτες της Ζώνης άνοιξαν τα μάτια σε άλλους συνδικαλιστές και κατηγορίες εργαζομένων για να εξασφαλίσουν τα κεκτημένα τους που επιδιώκουν να καταστρατηγήσουν οι εργοδότες στο βωμό του κέρδους. Ας γίνει το παράδειγμα μάθημα και σε άλλους κλάδους εργαζομένων. Τρανταχτή απόδειξη συλλογικών εργατικών αγώνων με θετική κατάληξη...» (με υπογραφή Β. Τζ. το σχόλιο στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).

Πάρε τα λεφτά και τρέχα (1)

«Τα θαλασσοδάνεια του ΠΑΣΟΚ έκλεισαν την τελευταία διετία 27 επιχειρήσεις και άφησαν στο δρόμο 4.887 εργαζόμενους (...) Επιδοτήθηκαν αδρά, έβγαλαν σημαντικά κέρδη από το Χρηματιστήριο και τελικά έβαλαν λουκέτο» (η είδηση στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Πάρε τα λεφτά και τρέχα (2)

«Διαφορετικά "εγκαίνια" είχαμε χθες τα ξημερώματα στο μεγάλο εμπορικό κέντρο The Mall, στο Μαρούσι, που πρόσφατα εγκαινίασε τη λειτουργία του. Στο εμπορικό κέντρο σημειώθηκε η πρώτη ληστεία, με στόχο ένα από τα εστιατόρια που λειτουργούν στο εσωτερικό του (...) Συνολικά, σύμφωνα με την αστυνομία, αφαίρεσαν περισσότερα από 50.000 ευρώ, καθώς στο ταμείο βρίσκονταν οι εισπράξεις του τριημέρου» (η είδηση στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ