Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Κοίτα πανηγύρια...

«Υποχώρησε ο ΣΕΒ (...) προτάσεις και αντιπροτάσεις φαίνεται να συγκλίνουν προς μεσοσταθμικές αυξήσεις που θα ξεπερνούν το 4%» (το πρώτο θέμα στο ΒΗΜΑ).

Οι βιομήχανοι είναι «ο τόπος»;

«Βρισκόμαστε πλέον ένα βήμα πριν από την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ και της κορυφαίας οργάνωσης των εργαζομένων, της ΓΣΕΕ, για τη νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η συνάντηση της επόμενης Πέμπτης, μπορεί να είναι η τελευταία, εάν και οι δύο πλευρές, όπως οφείλουν, επιδείξουν μετριοπάθεια. Γιατί ο τόπος πάνω απ' όλα χρειάζεται εργασιακή ειρήνη» (από το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Μόνη προϋπόθεση η ανατροπή όλων σας!

«Η εργασιακή ειρήνη είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η οικονομία (...) προκειμένου να "ανεβάσει στροφές" η οικονομία και να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, θα πρέπει να συμβάλουν όλοι οι κοινωνικοί εταίροι. Η υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης, ειδικά αν αυτή έχει διετή διάρκεια, προσφέρει μια πολύ καλή ευκαιρία βελτίωσης του κλίματος και επανενεργοποίησης των διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Πρόβλημα είναι μόνο το ότι υπάρχετε

«"Παρουσιάζουν τον ΣΕΒ ως φορέα χωρίς κοινωνική ευαισθησία... Οι προτάσεις μας δεν είχαν απήχηση. Δε γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα της ελληνικής επιχείρησης" είπε με έκδηλη απογοήτευση ο πρόεδρος του ΣΕΒ» (το παράπονο του Κυριακόπουλου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ