Παρασκευή 7 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ναι, αλλά «είσαι ελέφαντας»! «Μιας και τ' όνομά μου συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των δημοσιογράφων, τα τηλέφωνα των οποίων παρακολουθούνται, θα ήθελα να πληροφορηθώ ποιος είναι ο αριθμός του τηλεφώνου μου, αφού είναι τοις πάσι γνωστό ότι ουδενός τηλεφώνου, ουδεμίας τηλεφωνικής συσκευής είμαι κάτοχος. Ουδέποτε, έως τούδε, έχω χρησιμοποιήσει κινητό τηλέφωνο. Επιπροσθέτως, ούτε σταθερό τηλέφωνο έχω στο όνομά μου» (ο Γιώργος Σταματόπουλος στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Το καμάρι του Φόρουμ; «Ο Πρόντι επανεμφανίστηκε δριμύτερος, αναλαμβάνοντας την προεδρία της Κομισιόν μεταξύ 1999-2004. Στη διάρκεια της θητείας του η ΕΕ υιοθέτησε το ευρώ και διευρύνθηκε κατά δέκα νέα μέλη, εξελισσόμενη από Ευρώπη των 15 σε αυτήν των 25. Μόλις ολοκλήρωσε την αποστολή του επέστρεψε απ' ευθείας στην ιταλική πολιτική σκηνή εισάγοντας μια αμερικανικού τύπου προκριματική διαδικασία για το χρίσμα του ηγέτη της Κεντροαριστεράς» (το βιογραφικό στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Οπως συνέβη χτες... «ο στόχος των μέσων ενημέρωσης πρέπει να είναι η ενθάρρυνση του δημόσιου διαλόγου και όχι η παροχή πληροφοριών στους πολίτες (...) δεν είναι μυστικό ότι το κοινό γνωρίζει λιγότερα για τα δημόσια ζητήματα σε σχέση με το παρελθόν (...) μία από τις λύσεις είναι οι δημοσιογράφοι να πάρουν ξανά στα χέρια τους την ενημέρωση (...) όταν κάποιος έχει γνώση μπορεί να βγάζει νόημα από τις πληροφορίες, γνωρίζει πώς να τις συσχετίσει με τη ζωή κάποιου» (ο καθηγητής Στ. Παπαθανασόπουλος στα «ΝΕΑ»).

Μπα, συκοφαντίες «Ερωτήματα προκαλεί η χρηματοδότηση δημοσιογράφων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (...) η χρηματοδότηση δημοσιογράφων προκαλεί την εντύπωση ότι το Ευρωκοινοβούλιο πληρώνει για προπαγάνδα» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ