Τρίτη 11 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το ένα χέρι, της ΠΑΣΚΕ...

«Αύξηση 11,3% σε 14 μήνες από σήμερα την αποκαλούν ψίχουλα μόνο όσοι δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη υπογραφής σύμβασης» (ο της ΠΑΣΚΕ πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος στα «ΝΕΑ»)

... νίβει τ' άλλο, της ΔΑΚΕ

«Μέσα σε ένα δυσμενές για τους εργαζόμενους κλίμα καταλήξαμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τους εργαζόμενους (...) επιτυγχάνοντας ένα καλό αποτέλεσμα με τις διαμορφούμενες σημερινές συνθήκες» (ο της ΔΑΚΕ, Γραμματέας της ΓΣΕΕ, Κώστας Πουπάκης στη «ΧΩΡΑ»)

και τα δυο μαζί υπογράφουν για 77 λεπτά του ευρώ!

... «αύριο Τετάρτη, στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ, μπαίνουν οι υπογραφές κάτω από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την οποία συνυπογράφουν ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ και προβλέπει αύξηση 77 λεπτά του ευρώ μεικτά!» (είδηση κοινής λήψης)

Σ' έναν κόσμο «ενωμένο στο πρόβλημα»!

«Στο παρελθόν είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν Σαντάμ, σήμερα μας ταλανίζουν εκατοντάδες Σαντάμ. Φόβο, φτώχεια και απογοήτευση βιώνουν εδώ και τρία χρόνια οι Ιρακινοί που σε ποσοστό 50% είναι άνεργοι. Οι στοιχειώδεις υποδομές της χώρας δυσλειτουργούν. Υδρευση, ηλεκτρικό ρεύμα και αποκομιδή των απορριμμάτων επέστρεψαν στο επίπεδο της δεκαετίας του '40. Τίποτε δε λειτουργεί όπως στην εποχή του επάρατου καθεστώτος. Την ίδια ώρα, η βενζίνη κοστίζει 0,70 δολάρια ανά λίτρο, ενώ ο μέσος μηνιαίος μισθός δεν υπερβαίνει τα 150 δολάρια. Και όλα αυτά σε μια χώρα που διαθέτει τεράστια αποθέματα πετρελαίου τα οποία δεν είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί επειδή "η κατάσταση στο πεδίο της ασφάλειας δεν το επιτρέπει"» (σχόλιο της Deutche Welle / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ