Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Καημός για τους «θεσμούς»

«Η διεύρυνση της διαφθοράς υποβαθμίζει την κοινωνική ζωή και τους (πολιτικούς) θεσμούς, υπονομεύει το κράτος δικαίου και εντέλει την ίδια τη δημοκρατία. Κρίση αξιών της κοινωνίας (ή μέρους της), κρίση του πολιτικού συστήματος. Πολλοί μάλιστα πιστεύουν ότι η διαφθορά μαζί με το οργανωμένο έγκλημα και τα ναρκωτικά συνιστούν τους μεγαλύτερους κινδύνους για το κράτος δικαίου» (ο Γ. Πανούσης στην «ΑΥΓΗ»).

Να ξανάρθουν οι... νοικοκυραίοι

«Θύματα των δραστών υπήρξαν τουλάχιστον 15.000 νέοι, που πήραν μέρος στους διαγωνισμούς προσλήψεων της ΕΘΕΛ, ενώ η "ταρίφα" της ντροπής, για "αναβαθμίσεις" τίτλων σπουδών και "αναθεωρήσεις" διπλωμάτων ξένων γλωσσών, έφτανε ακόμα και τα 3.000 ευρώ» (στο «ΕΘΝΟΣ»).

Κάτι ξέρουν οι ξυλοκοπημένοι

«Σε όλα τα ευνομούμενα κράτη του κόσμου και πρωτίστως σ' αυτά που έχουν βαθιά ριζωμένους δημοκρατικούς θεσμούς η Αστυνομία θεωρείται σύμμαχος του πολίτη (...) στη χώρα μας για προφανείς λόγους που σχετίζονται με την πρόσφατη ελληνική ιστορία υπάρχει ακόμη έντονη η καχυποψία για τον τρόπο άσκησης του ρόλου των αστυνομικών αρχών και η εντύπωση ότι η ΕΛΑΣ δεν είναι ικανή να περιφρουρήσει την ασφάλεια των πολιτών» (στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Απλώς, το κράτος λειτουργεί!

«Επτά χρόνια έχουν περάσει από την κατάρρευση του εργοστασίου της Ρικομέξ, χάσαμε τους ανθρώπους μας και μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση. Τα δικαστήρια μας δικαιώνουν, αλλά οι αποζημιώσεις μένουν μόνο στα χαρτιά. Ούτε οι υπεύθυνοι του εργοστασίου, ούτε το Δημόσιο έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους. Απλώς μας κοροϊδεύουν» (η Τασία Θεοδωρακοπούλου στα «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ