Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Κέρδη ναι, μεροκάματο όχι...

«Με διψήφια ποσοστά αυξάνονται οι πωλήσεις των μεγάλων καταστημάτων ενώ, αντίθετα, μειώνεται σε σταθερές τιμές ο τζίρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων. Εντυπωσιακές οι αλλαγές στο τοπίο του λιανεμπορίου της χώρας μέσα σε μόλις ένα χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΣΥΕ. Ομως παραμένουν φτωχές οι επιδόσεις στο μέτωπο της απασχόλησης, παρά την αύξηση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων (...) η αύξηση της απασχόλησης στο εμπόριο "τρέχει" με ρυθμό πολύ χαμηλότερο από το σύνολο της ελληνικής οικονομίας: Μέσα σε ένα χρόνο η συνολική απασχόληση στη χώρα αυξήθηκε 1,6% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στο εμπόριο μόλις φθάνει το 0,9%» (τα στοιχεία στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Λοβοτομή

«Φανταστείτε δηλαδή το βάθος και το πλάτος της λοβοτομής που έχουμε υποστεί που ούτε συγκλονιστήκαμε ούτε βγήκαμε στους δρόμους να τους πάρουμε με τα ζαρζαβατικά. Δηλαδή, την ίδια στιγμή που ο προϋπολογισμός του 2007 επιφυλάσσει ως αύξηση ένα κουλούρι ημερησίως στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, εμείς οι αφασικοί πέφτουμε χάμω από τα γέλια τα τρελά. Αυτή είναι η βασική αιτία της κυβερνητικής αναλγησίας. Μας γδύνουν κανονικά κι εμείς χα χα χου χα (...) Επομένως, Αλογοσκούφη πάρτα όλα μπας και ο μπαγάσας γίνει κανονικός άνθρωπος ξανά!» (ο Δημήτρης Δανίκας στα ΝΕΑ).

We Shall overcome

«"Δε φοβόμαστε, δε φοβόμαστε/ Μια μέρα θα τα καταφέρουμε/ Βαθιά στην καρδιά μου το πιστεύω/ Μια μέρα θα τα καταφέρουμε" (We Shall overcome)» (στίχοι του Πιτ Σίγγερ μελοποιημένοι από τον Μπρους Σπρίνγκστιν/ ΤΑ ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ