Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η στατιστική...

«Ο κ. Τσιτουρίδης αναφέρθηκε στην ανακοπή της ανεργίας που από το 11,3% των αρχών του 2004 έχει μειωθεί στο 8,8% καθώς και στη δημιουργία τα τελευταία δύο χρόνια 150 χιλιάδων νέων θέσεων απασχόλησης» (το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

...η πραγματικότητα...

«Ενα μήνα τον χρόνο εργάζεται ο ένας στους δύο "ενοικιαζόμενους". Απασχόληση για 1 μήνα έχει το 52% των "ενοικιαζόμενων" μέσω των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης, ενώ το 13,5% εργάζεται έως 8 μήνες» (από μελέτη του υπουργείου Εργασίας / «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

...και οι χορτάτοι που μιλάν στους πεινασμένους...

«Κυβερνήσεις και εφημερίδες παίρνουν συχνά μια περιφρονητική στάση απέναντι στους καταναλωτές και τους δανεισμένους. Μας κατηγορούν ότι παραδινόμαστε σε έναν ασύνετο καταναλωτισμό και πως δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις ορέξεις μας. Μας προειδοποιούν πως έχουμε δημιουργήσει μια "βόμβα χρέους" - εμείς και μόνον εμείς - που από στιγμή σε στιγμή απειλεί να εκραγεί (...) κυβερνήσεις και κόμματα απευθύνουν εκκλήσεις για σύνεση στους δανειζόμενους ακόμη και στις τράπεζες. Που πάει να πει πως όλοι εμείς που δανειζόμαστε είμαστε βλάκες και οι τράπεζες δε θα πρέπει να ενθαρρύνουν τη βλακεία μας. Για άλλη μία φορά οι "έξυπνοι" θέλουν το καλό μας (...) οι κυβερνήσεις φτύνουν κατάμουτρα την περιφρόνησή τους στις μάζες, που δε δανείζονται πια μόνο για να βάλουν στο κεφάλι τους ένα κεραμίδι, αλλά και στο τραπέζι τους ένα πιάτο φαΐ» (ο Ρούσσος Βρανάς στα «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ