Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο θεός «ανταγωνιστικότητα»...

«Η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και άλλων μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας αποτελεί πολιτική απόφαση» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

...τα θύματά του...

«Σκεφτόμουνα ότι έπρεπε να κολυμπήσω μέχρι να με βρούνε. Ν' αντέξω. Γιατί, δεν είχα σωσίβιο με φωτάκι. Στο σωσίβιό μου ήταν κομμένο το λουρί, το κράταγα, με κούραζε πάρα πολύ. Γι' αυτό έψαχνα να βρω άλλο σωσίβιο. Είδα ένα, έντονο πορτοκαλί. Λέω "καινούργιο είναι" πήγα να το πιάσω. "αλλά... τι ήταν από κάτω;". Αλλά, από κάτω ήταν ένας πνιγμένος» (η αφήγηση μιας ναυαγού του «Σαμίνα» / από το βιβλίο του ναυαγού Στ. Σταύρου / «ΕΘΝΟΣ»).

...η ψύχωση...

«Σε μια συνέντευξή του ο κ. Χοριέ έβγαλε τα απωθημένα του για τη "ζηλόφθονη ελίτ της παλιάς Ιαπωνίας" όπως την αποκάλεσε, περιέγραψε τη χώρα του ως "ενδεχομένως την πλέον κομμουνιστική του κόσμου" και καταδίκασε "την αστυνομία της σκέψης που εξουσιάζει τους τηλεοπτικούς σταθμούς"» (λόγος για ένα από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, την Ιαπωνία! / «Financial Times» /«ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

...και ο πόλεμος που ακόμα τους τρομάζει

«Οι απόψεις και οι διατυπώσεις του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ λίγο απέχουν από το να αμφισβητήσουν ακόμη και τον εμφύλιο χαρακτήρα εκείνου του πολέμου (...) δεν πειράζει που χάθηκαν για το έθνος δυο - τρεις γενιές Ελλήνων (...) η εκδήλωση δεν είχε σκοπό να τιμήσει τους αγωνιστές της περιόδου εκείνης (...) τίμησε (και ύμνησε πολιτικά) τον συγκεκριμένο πόλεμο. Τον εμφύλιο (...) δεν είδα κανέναν που να σχολιάζει αναλόγως τη γιορτή μίσους και διχασμού που οργάνωσε η ηγεσία του ΚΚΕ» (υπογράφει ο Β. Πάικος στην «ΑΥΓΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ