Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Πιάσε ένα σαπούνι»

«Εάν κάποια μέρα ψωνίζοντας σε κρεοπωλείο ακούσετε κάποιον υπάλληλο να λέει σε συνάδελφό του "πιάσε ένα σαπούνι" από το ψυγείο, μη φανταστείτε ότι τρελάθηκε ή ότι κάνει πλάκα, ή ακόμη χειρότερα ότι μιλάει συνθηματικά για κάτι που δεν επιθυμεί να καταλάβετε. Στη γλώσσα των κρεοπωλών, "σαπούνια" απλώς ονομάζονται τα αρνιά που εισάγονται από γειτονικές βαλκανικές χώρες λόγω των μεγάλων κομματιών λίπους που έχουν σε διάφορα σημεία του σώματός τους» (η πληροφορία από τον Σωκράτη Τσίχλια στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Θες φτηνό, πιες μπαγιάτικο

«Η αύξηση της διάρκειας του γάλακτος μέσα από συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές που ισχύουν στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα μπορούσε να τονώσει περαιτέρω τον ανταγωνισμό και να αποσυμπιέσει την τελική τιμή που πληρώνουν οι καταναλωτές για ένα μπουκάλι γάλα» (ο Π. Αμυράς στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Προαναγγελία;

«Μόνο για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Ο λόγος για τον υπουργό δημόσιας τάξης του οποίου οι ατάκες (...) δημιούργησαν απορίες. Οπως εκείνη για τον αστυνομικό που είναι και "νευρικό σύστημα" άρα μπορεί δυνητικά έστω να υπερβαίνει τα όρια. Μην εκπλαγείτε κ. υπουργέ αν αύριο μας προκύψει νέα ζαρντινιέρα. Θα είναι προβοκάτσια με ηθικό αυτουργό εσάς τον ίδιο» (το σχόλιο στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ