Σάββατο 13 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Δίπλα στην μπανιέρα

«Εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας "βομβάρδισε" χτες το πρωί κατά λάθος οικία (...) το βλήμα σταμάτησε δίπλα στην μπανιέρα (...) ο διοικητής της 117 Π. Μ. Ανδραβίδας, Αναστάσιος Κατσίμπρας, εξέφρασε τη λύπη του προς τους ιδιοκτήτες της οικίας που δέχτηκε τα πυρά» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Στην οροφή της τουαλέτας

«Ρουκέτα έσκασε στην οροφή της τουαλέτας της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα (...) ο πρέσβης δήλωσε ότι δεν μπήκε στο χώρο (...) ζήτησε συγνώμη από τους Αθηναίους για την ταλαιπωρία» (οι ειδήσεις χτες στα ραδιόφωνα).

«Μπούκα» στο προξενείο του Ιράν

«Οι σχέσεις Ουάσιγκτον - Τεχεράνης μπήκαν χτες σε νέα φάση δοκιμασίας. Οι αμερικανικές δυνάμεις επέδραμαν στο ιρανικό προξενείο της κουρδικής πόλης Αρμπίλ και συνέλαβαν έξι άτομα» (η είδηση στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Πανικός στην Αθήνα

«Οσοι πιστεύουν στην ατομική ελευθερία είναι εχθροί αυτής της πράξης (...) να λειτουργήσουν σε συνεργασία με τα σώματα ασφαλείας (...) είναι πράξη ενάντια σε διπλωματική αντιπροσωπεία (...) είναι στην Αθήνα για να βοηθάνε την επαφή της Ελλάδας με το εξωτερικό» (ο Θ. Πάγκαλος στη ΝΕΤ, χτες το πρωί, πριν χαρακτηρίσει στη Βουλή «βλάκες» τους κομμουνιστές, αναρωτώμενος αν υποστηρίζουν τους τρομοκράτες).

«Εξις δευτέρα φύσις»

«Εκείνο που θα ήθελα επίσης να επισημάνω είναι το γεγονός της σιωπής που επικρατεί σ' αυτού του είδους τα εγκλήματα. Πρόκειται για μια ένοχη σιωπή (...) υποχρέωση έχουμε να ενημερώνουμε άμεσα τις Αρχές» (για άλλο θέμα, στο ίδιο πνεύμα, ο πρόεδρος των δημοσιογράφων Π. Σόμπολος / «ΕΘΝΟΣ»).

Εργολαβίες

«Νομίσματα - κοριοί παρακολουθούν τις κινήσεις εργολάβων που συνεργάζονται με το Πεντάγωνο... Σενάριο που μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό (...) το κόλπο πάντως δεν είναι καινούριο: Η CIA έχει παραδεχτεί ότι πράκτορές της χρησιμοποιούσαν κούφια ασημένια δολάρια για να κρύψουν μηνύματα και φιλμ...» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ