Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η πολυεθνική που ταΐζει τον κόσμο

«Τουλάχιστον 67 χημικά, μεταξύ των οποίων παράγωγα του agent orange, διοξίνες και PCB, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν παρασκευασθεί αποκλειστικά από την Monsanto βρέθηκαν σε πορώδη πετρώματα του ορυχείου που χρησιμοποιούνταν ως χωματερή αν και δε θα έπρεπε να φιλοξενεί χημικά απόβλητα (...) η Monsanto γνώριζε από το 1965 ότι τα πολυχλωριωμένα διφενύλια που χρησιμοποιούνται στα επιβραδυντικά υγρά κατά της πυρκαγιάς και στις μονώσεις συγκεντρώνονταν στο μητρικό γάλα, αλλά και τους ποταμούς, τη χλωρίδα και την πανίδα (...) το 1953 χημικοί της εταιρείας έκαναν πειράματα με τα ίδια χημικά σε ποντίκια και διαπίστωσαν ότι τουλάχιστον το 50% των πειραματόζωων πέθαναν μετά τη χορήγηση μέτριας δόσης PCB» (το ρεπορτάζ σε «Guardian» / «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Παίρνουν τζάμπα γη

«Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον η σημερινή κυβέρνηση (...) μόλις χθες οι υπουργοί (...) έβαλαν τις βάσεις ώστε ο Πειραιάς να γίνει το "Μανχάταν" της Μεσογείου (...) δεν πρέπει όμως να περάσει απαρατήρητη και η ιδιωτική πρωτοβουλία. Το κόστος του έργου ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ όμως ούτε ένα ευρώ δε θα βγει από τα ταμεία του κράτους (...) η πρώτη ναυτική δύναμη στον κόσμο μπορεί να προσελκύσει τις αναγκαίες επενδύσεις και να τοποθετήσει τη χώρα στο υψηλότερο βάθρο» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Και ποιος θα χειρίζεται τις προμήθειες;

«Η κατάληξη της ολέθριας σχέσης που είχε ο διοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Βαρθολομαίος με την υπάλληλό του θα πρέπει να αφυπνίσει τον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ώστε να απαιτήσει από το σύνολο των υπουργών, των Διοικητών, Γενικών Γραμματέων και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων, να διώξουν τις γκόμενες που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια στα διάφορα πολιτικά γραφεία και ορισμένες από αυτές έφτασαν μάλιστα σε σημείο να διαχειρίζονται ακόμα και τις προμήθειες εκμεταλλευόμενες την αδυναμία των προϊσταμένων τους» (το πρώτο θέμα στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ