Παρασκευή 6 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ευημερία

«Καθημερινά οι τράπεζες δέχονται περί τις 2.500 αιτήσεις για καταναλωτικά δάνεια (το μέσο απαιτούμενο ποσό διαμορφώνεται στις 10.000 ευρώ), ενώ δέχονται περισσότερες από 20.000 αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια το μήνα (ύψους 100.000 ευρώ έκαστο κατά μέσο όρο)» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

Πασαλείμματα λόγω πολιτικού κόστους

«Μεγαλώνει το επίμαχο βιβλίο Ιστορίας. Αυξάνονται οι σελίδες του για να χωρέσουν οι πρόσθετες πληροφορίες με τις οποίες η συγγραφική ομάδα θα επιχειρήσει να εμπλουτίσει την παρουσίαση κορυφαίων γεγονότων και προσώπων. Οι συγγραφείς γράφουν πυρετωδώς ενώ στο Μαξίμου μελετούν ενδελεχώς τις μετρήσεις της κοινής γνώμης φυλλομετρώντας σενάρια απαλλαγής της κυβέρνησης από το κόστος του βιβλίου» (το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Ασκήσεις για το μέλλον

«Η αποκάλυψη ότι ένας εκ των φερόμενων ως διοργανωτών των επεισοδίων με τους χούλιγκαν ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας επιβεβαιώνει αυτό που - πάντως - υποπτευόμασταν. Οτι δηλαδή υπάρχουν υπόγειες διασυνδέσεις ανάμεσα σε παράγοντες των ομάδων και τους δημιουργούς των επεισοδίων. Είναι φυσικό. Στο χώρο του ποδοσφαίρου διακυβεύονται κάθε είδους συμφέροντα και διακινούνται δισεκατομμύρια ευρώ, πολλά από αυτά μαύρα και ενδεχομένως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες. Οι ιδιωτικοί στρατοί έχουν και αυτοί το ρόλο τους είτε ως προστάτες είτε ως εκβιαστές - συνήθως λίγο και από τα δύο (...) σε τελευταία ανάλυση είναι κωμικό άτομα που ευθύνονται άμεσα για κρούσματα βίας να μετέχουν στη σύσκεψη για την καταπολέμησή της και να παραδίδουν και μαθήματα από τηλεοράσεως» (από το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ