Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το σύνθημα

«Την πολιτική αντιπαράθεση στο πεδίο της πολιτικής βίας μεταφέρει η κυβέρνηση (...) ο κ. Ρουσόπουλος όρισε "τη βία που διαπιστώνουμε σε πολλές περιπτώσεις στο περιθώριο κάποιων διαδηλώσεων ως πολιτική βία" (...) ο κ. Ρουσόπουλος κάλυψε και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει η Αστυνομία σφαίρες από καουτσούκ, λέγοντας ότι "μέτρα που λαμβάνονται και σε άλλες χώρες του κόσμου για την αντιμετώπιση αυτού του είδους βίας μπορούν να ληφθούν και στη χώρα μας"» (το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Η πράξη

«Επιχείρηση σκούπα πραγματοποίησαν χτες 800 τουλάχιστον μέλη της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας και δεκάδες εισαγγελείς στο Βερολίνο, το Αμβούργο και άλλα κρατίδια. Στόχος ήταν όπως ανακοινώθηκε η εξάρθρωση του υπό σύσταση "τρομοκρατικού δικτύου" το οποίο είχε στόχο να δημιουργήσει προβλήματα ή ακόμη και να εξαπολύσει επιθέσεις κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G8» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Η δημοσιογραφική στήριξη

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δε θεωρώ ότι η αστυνόμευση και η διασφάλιση της τάξης είναι απλές και εύκολες υποθέσεις. Κάθε άλλο! Εδώ έναν τύπο που μετείχε σε επεισόδια κατάφεραν να πιάσουν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη και οι συμφοιτητές με τους καθηγητές του οργάνωσαν ήδη "εκδηλώσεις συμπαράστασης" με το αίτημα να αποφυλακιστεί. Προ ολίγων εβδομάδων αθωώθηκαν και οι 49 διαδηλωτές που είχαν κατηγορηθεί για τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος» (ο Γ. Πρετεντέρης στο «ΒΗΜΑ»).

Και οι απορίες ενός παιδιού

«Ξέρετε ότι όσα παιδιά είχαν συλληφθεί στην Αθήνα, τώρα φοβούνται! Δεν κυκλοφορούν μόνα. Γυρίζουν στα σπίτια τους με παρέα. Παντού επικρατεί ΦΟΒΟΣ (...) Παίρνουν κόσμο έτσι μέσα; βαράνε κόσμο! είναι δυνατόν; Τι προσπαθούν να κάνουν; Μα δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτά που κάνουν το μόνο που θα καταφέρουν είναι να προκαλέσουν κι άλλα επεισόδια; 'Η μήπως αυτό ακριβώς επιδιώκουν; Το ξέρετε ότι έχουν καλέσει άτομα που έπιασαν στην Αθήνα για μια "φιλική κουβεντούλα";» (επιστολή φοιτήτριας με αφορμή τη σύλληψη του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, στη στήλη του Στάθη Σ. στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ