Σάββατο 23 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Για ποιον δουλεύουν οι δικαστές;

«Από τους 18 κατηγορούμενους για την καταστροφή του οικοσυστήματος του Ασωπού ποταμού οι 10 απαλλάχτηκαν λόγω λανθασμένης καταγραφής τους από τη Νομαρχία. Μόνο έξι εκπρόσωποι ρυπογόνων βιομηχανιών καταδικάστηκαν, όλοι με αναστολή από 5 έως 12 μήνες φυλάκιση, και με χρηματικό πρόστιμο από 1.500 έως 5.000 ευρώ. Σαν να παρέβησαν τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (...) τα πρόστιμα μάλλον προτρέπουν σε έγκλημα έναντι ευτελούς τιμήματος, παρά αποτρέπουν τους καταστροφείς του περιβάλλοντος» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Μα, για την τάξη που υπηρετούν!

«Οι αμερικανικές εταιρείες έχουν ένα νέο ισχυρό φίλο στην Ουάσιγκτον: Το Ανώτατο Δικαστήριο (...) το δικαστήριο έχει επανειλημμένως προασπίσει τις αμερικανικές εταιρείες από το αυξημένο κόστος των δικαστικών αγώνων, περιορίζοντας το ύψος των αποζημιώσεων και δυσκολεύοντας τους ενάγοντες να περάσουν τις πόρτες των δικαστηρίων» (το θέμα σε «Financial Times»/ ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Γι' αυτό χρειάζονται και τη «μη βία»

«Απέναντι στις νοοτροπίες και συμπεριφορές της βίας αξίζει να αντιτάξουμε τη δημοκρατική κουλτούρα της μη βίας ανάμεσα στους πολίτες, τους συνανθρώπους, να αντιταχθούμε στην ιδεολογική επίθεση των παντοίων θαυμαστών, οπαδών της βίας» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ