Παρασκευή 6 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Σα να μην υπήρξε το 1998

«Τα νοικοκυριά υπερδιπλασίασαν τις οφειλές τους προς τις τράπεζες μέσα σε τρία χρόνια, αφού στο τέλος του 2003 χρωστούσαν 40,2 δισ. ευρώ (φέτος έφτασαν στα 86,5 δισ. ευρώ), 170.000 νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους και άλλα 200.000 δυσκολεύονται» (τα στοιχεία στο ΕΘΝΟΣ).

Από την παραγωγή στην κατανάλωση

«Προς πώληση, σε τιμές που ξεκινούν από 300 και φτάνουν έως και τα 3.000 ευρώ, ανάλογα με τον βαθμό βιαιότητάς τους, διατίθενται πλέον τα ερασιτεχνικά βίντεο με σκηνές βασανισμού κρατουμένων από αστυνομικούς (...). Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί ζευγάρι αστυνομικών που έχουν προσεγγίσει τηλεοπτικούς σταθμούς προσπαθώντας να πωλήσουν έναντι αδράς αμοιβής βίντεο με εικόνες αστυνομικής βίας» (το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Το επιβεβαιώνει και η πράσινη ΚΥΠ;

«Τρέμουν στο Μέγαρο Μαξίμου για το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος μέσα στο κατακαλόκαιρο. Πληροφορίες από την Κατεχάκη μιλούν για κάτι εντυπωσιακό που στόχο θα έχει να ρεζιλέψει διά παντός την ΕΛ.ΑΣ.» (στο ΕΘΝΟΣ)

Κοίτα εσύ το δέντρο...

«Κυπαρίσσια Αριζόνας, κέδροι Λιβάνου, δενδρύλλια με εύθραυστα κλαδιά και ευαισθησία στο χιόνι (...). Η απόσταση μεταξύ μιας επιτυχημένης και αποτυχημένης αναδάσωσης είναι ελάχιστη (...). Μερίδα επιστημόνων προειδοποιεί ότι θα ήταν έγκλημα η ανθρώπινη παρέμβαση στο βουνό πριν από την πάροδο ενός τουλάχιστον έτους. "Εθνικό δρυμό ή φυτεία θέλουμε να δημιουργήσουμε;" διερωτάται ο δασολόγος Κ. Μπέσης (...). Ο κ. Θ. Ζάγκας φέρνει ως παράδειγμα το πανεπιστημιακό δάσος Περτουλίου. Εκεί υπό συνθήκες σχεδόν θερμοκηπίου τα ποσοστά επιτυχίας έφτασαν μόλις στο 40%. "Θεωρώ ότι στην Πάρνηθα η επιτυχία δε θα ξεπεράσει το 20%"» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ