Παρασκευή 20 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Το αμερικανικό μοντέλο... «Το ευρωπαϊκό και αμερικανικό μοντέλο της ενεργούς συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στα πανεπιστημιακά ερευνητικά προγράμματα εισάγεται στη χώρα μας, με το νέο νομοσχέδιο για την έρευνα και την τεχνολογία το οποίο εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή. Αυτή η σύνδεση πανεπιστημίου - επιχειρήσεων, η οποία στο εξωτερικό έχει οδηγήσει σε μεγάλες καινοτομίες σε τομείς όπως η βιοτεχνολογία, η πληροφορική κ.ά., θα γίνεται όπου είναι πραγματικά απαραίτητο ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της χαμηλής κρατικής χρηματοδότησης. Με το ίδιο νομοσχέδιο καθιερώνεται και το κριτήριο της αποδοτικότητας, η οποία θα διαπιστώνεται μέσω συνεχούς αξιολόγησης, για τη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό των προγραμμάτων πανεπιστημιακών ερευνητικών κέντρων και ινστιτούτων (Στεφ. Αναγνώστου -ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

Το τέλος της «έκρηξης»... «Εκρηκτική αύξηση παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια τα μεταπτυχιακά προγράμματα στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, το ακαδημαϊκό έτος 2002 - 2003 λειτουργούσαν 233 μεταπτυχιακά προγράμματα με 12.000 φοιτητές. Σήμερα τα προγράμματα έχουν εκτοξευτεί σε 435 με 25.000 φοιτητές, παρατηρείται δηλαδή αύξηση της τάξης του 87%. Στα στοιχεία αυτά δε συμπεριλαμβάνονται όσοι κάνουν διδακτορικό καθώς δεν υπάρχουν επίσημα σχετικά στοιχεία, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι περίπου 13.000 ελληνόπουλα παρακολουθούν μεταπτυχιακά προγράμματα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού» (Από την πρώτη σελίδα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

Και καράβια θα σας φέρουμε... «Την υπόσχεση για "κάθε μέρα πλοίο για όλα τα νησιά" αλλά και για κατάργηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό έδωσε, χθες, στη Σύρο ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης για εγκατάλειψη των κατοίκων του Αιγαίου και κατά του υπουργού Ναυτιλίας, Μαν. Κεφαλογιάννη, για εξυπηρέτηση "ημετέρων πλοιοκτητών"»! (Βασ. Σκουρής - ΕΘΝΟΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ