Σάββατο 28 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ιδού ο λόγος...«Ενα στρέμμα δασικής έκτασης στον Αγιο Στέφανο κοστίζει ελάχιστα. Ενα οικόπεδο ενός στρέμματος στην ίδια περιοχή 300.000 ευρώ. Οσο το δάσος μπορεί να γίνει οικόπεδο θα υπάρχει λόγος να καεί...» (Τάνια Γεωργιοπούλου - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Η ψήφος που δίδεται...«Η σκέψη μάλιστα ότι τα παιδιά μου και, ακόμη περισσότερο, τα εγγόνια μου θα ζήσουν σε μιαν αθηναϊκή κόλαση τρισχειρότερη απ' αυτήν που εγώ ζω κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, δε με αφήνει να ησυχάσω· η φράση «μου έκαψαν τη χαρά», μου έκαψαν τα φτερά της ελπίδας, με βασανίζει κάθε ημέρα και με γεμίζει θλίψη, οργή, απογοήτευση και μίσος· μίσος για όσους μου απέδειξαν ότι δεν μπορώ να χαίρομαι και να ελπίζω. Και φυσικά, αυτό γεννάει στο μυαλό μου ερωτηματικά αμείλικτα: ποιος σας είπε ότι η ψήφος που λάβατε να κυβερνήσετε σας έδωσε το δικαίωμα να μου καίτε τον ελάχιστο καθαρό αέρα που απέμενε για να αναπνέω;» (Βασ. Κρεμμυδάς - ΝΕΑ)

Υπάρχουν λεφτά...«Με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως επτά αποφάσεων ενεργοποιείται την επόμενη εβδομάδα ο νέος επενδυτικός νόμος. Οπως τόνισε ο ΥΠΟΙΟ Γ. Αλογοσκούφης αναμένεται υποβολή μεγάλου αριθμού προτάσεων, ενώ προβλέπονται ενισχύσεις έως και 60% της επένδυσης. Στον απολογισμό του προηγούμενου αναπτυξιακού νόμου 3299/2004 εγκρίθηκαν 3.661 επενδύσεις ύψους 8,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 21.281 νέες θέσεις εργασίας. Οι επιχορηγήσεις ανήλθαν σε 3,44 δισ. ευρώ, εκ των οποίων έως τώρα έχουν καταβληθεί τα 400 εκατ. ευρώ» (Από το βασικό θέμα της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ).

«Καίγονται»...«Υπάρχει μια ακόμη φωτιά που σιγοκαίει και όλα δείχνουν ότι η αναζωπύρωσή της θα έχει αποτελέσματα που η ελληνική κοινωνία δε θα μπορέσει να διαχειριστεί. Η σχέση ασφαλισμένων - συνταξιούχων επιδεινώνεται δραματικά, με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια το ασφαλιστικό σύστημα να φτάσει σε αδιέξοδο» (Από το κύριο άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ