Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Στον «αυτόματο» όλα

«Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει δίλημμα για τη χώρα. Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι δεδομένος. Η εξωτερική μας πολιτική σταθερή κι απαλλαγμένη από συναισθηματισμούς και φορτίσεις του παρελθόντος, ακόμη και του πιο πρόσφατου. Η οικονομική πολιτική αναλλοίωτη: οικονομία της αγοράς, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων σε έναν κόσμο που αλλάζει γρηγορότερα απ' ό,τι είχαμε συνηθίσει. Ζητούμενα, σταθερά εδώ και χρόνια, η βελτίωση των υποδομών, η επανίδρυση του κράτους, η μέριμνα της Πολιτείας για την κοινωνική συνοχή, η αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος, η αντιμετώπιση του ασφαλιστικού σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα. Μια πολιτεία πιο κοντά στην καθημερινή ζωή των πολιτών, πιο πρακτική, πιο γενναιόδωρη, πιο "γρήγορη"» (ο Νίκος Τσούτσιας στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Οι «Σειρήνες» στον πάγκο τους

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει τώρα οι πολίτες να "ξελογιαστούν" από τις "Σειρήνες" της αντιπολίτευσης που τους υπόσχονται ανέξοδες παροχές, με μοναδικό σκοπό την υφαρπαγή των ψήφων τους. Η δημοσιονομική εξυγίανση, η ανάπτυξη, η κοινωνική συνοχή είναι κατακτήσεις που πρέπει να διαφυλαχτούν» (από το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Δε μένει παρά ένας «αναστοχασμός»

«Ο εφετινός Δεκαπενταύγουστος ζητάει από τους Ελληνες να δώσουν ένα επιπλέον νόημα στις μέρες μετά τις διακοπές: να αντιμετωπίσουν ώριμα και υπεύθυνα τις επερχόμενες εκλογές, να εντάξουν την πολιτική πράξη αρμονικά στην προσωπική και εθνική πορεία. Δηλαδή, να μετασχηματίσουν την εκλογική διαδικασία, όσο αυτό είναι δυνατόν, σε κινητήρια δύναμη για εκσυγχρονισμό, ανανέωση, ανατροφοδότηση, προκοπή. Το ελληνικό καλοκαίρι προσφέρει απλόχερα τη χαρά, αλλά προσκαλεί και σε αναστοχασμό» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ