Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Επαναλαμβανόμενο θαύμα

«Παραμονές εκλογών και η Στατιστική Υπηρεσία έκανε το θαύμα της! Οπως ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο η ανεργία έπεσε στο 7,7% (...) αν δεν επισπεύδονταν οι εκλογές η Στατιστική Υπηρεσία θα τη μηδένιζε στο τέλος του 2007» (το σχόλιο στο ΒΗΜΑ).

Ποιος χρειάζεται ισχυρούς ηγέτες;

«Τα μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα χρειάζονται επειγόντως περισσότερους ανθρώπους με φαντασία, οι οποίοι μπορούν ακόμη να ονειρευτούν και που δε θα απορρίπτουν κάθε καινούργια ιδέα με τη στερεότυπη δικαιολογία πως "αυτά δε γίνονται στην Ελλάδα". Είναι καιρός να αρχίσουν να ακούγονται οι φωνές εκείνων που επιμένουν πως "αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα" όχι από φιλοδυτικό μιμητισμό της Εσπερίας, αλλά από αγανάκτηση για ένα στάτους κβο που δεν επιτρέπει σε κανένα πολιτικό ηγέτη όση ισχύ και αν έχει να το ξεπεράσει» (ο Αλέξης Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Λεμονόκουπες

«Τα ναυπηγεία του Γκντανσκ στην Πολωνία, λίκνο του κινήματος Αλληλεγγύης που βοήθησε στην πτώση του Κομμουνισμού, βρίσκεται αντιμέτωπο με τις απαιτήσεις της Κομισιόν για περικοπές προκειμένου να αποζημιώσει για προηγούμενη βοήθεια (...) ένα ναυπηγείο που είναι κάτι περισσότερο από μια επιχείρηση με 3.000 εργαζόμενους, είναι ένα πολιτικό σύμβολο (...) τα τρία μεγάλα ναυπηγεία της Πολωνίας βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας σχεδόν από την πτώση του κομμουνισμού το 1989, με τα περισσότερα προβλήματά τους να πηγάζουν από την αντίσταση εργαζομένων και πολιτικών στις περικοπές θέσεων εργασίας» (η ανταπόκριση σε Financial Times/ ΗΜΕΡΗΣΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ