Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες

«Οσο οι μεταρρυθμίσεις είναι αόριστες και δεν προσδιορίζεται το κοινωνικό όφελος που θα προκύψει για τον καθένα, ιδίως τον αδύναμο, θα υπάρχει ζήτημα. Οσο οι μεταρρυθμίσεις δεν προσδιορίζονται ως "δίκαιες" και "κοινωνικές" θα υπάρχει πρόβλημα. Κι όσο θα λείπει από την Κεντροδεξιά η ιδεολογική ζύμωση τόσο πιο δύσκολα θα γεννηθούν νέες πολιτικές πρωτοπορίες (...) η ΝΔ πρέπει να γίνει μια παράταξη που (...) δεν επαφίεται μόνο στην ηγεσία Καραμανλή για να παραμείνει στην εξουσία» (ο Μ. Κοττάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Ειδικά για φορομπήχτες

«Οι εισπράξεις από τη φορολογία εισοδήματος μισθωτών, συνταξιούχων, μικρομεσαίων επαγγελματιών με ατομικές επιχειρήσεις, αγροτών και λοιπών φυσικών προσώπων προβλέπεται να αυξηθούν κατά 6,8% ή κατά 700 εκατ. ευρώ το 2008 και να ανέλθουν συνολικά σε 10,93 δισ. ευρώ. Σημαντικό τμήμα από τα πρόσθετα αυτά έσοδα θα προέλθει από τις αυξήσεις στις κρατήσεις φόρου εισοδήματος των μισθωτών και συνταξιούχων με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 875. ευρώ, λόγω της μη τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Τους κοιτάζουν στα δόντια

«Εδώ και χρόνια οι ξένοι δεν μπορούν να καταλάβουν πως οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να προσφέρουν στους Αμερικανούς αυτό που θεωρείται δεδομένο σε κάθε άλλη πλούσια οικονομία του πλανήτη: εθνική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους (...) το πρόβλημα αφορά κυρίως αυτούς που θα επιθυμούσαν ιδιωτική κάλυψη και που - αν και δεν είναι φτωχοί - δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα. Οι άνθρωποι με μέσο εισόδημα και με κακό ιστορικό υγείας είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο: οι ιδιωτικές ασφαλιστικές δε θέλουν να συνεργαστούν μαζί τους» (το άρθρο σε Financial Times /ΗΜΕΡΗΣΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ