Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η ανησυχία του ΣΕΒ

«Ο ΣΕΒ σχολιάζοντας τη χαμηλή θέση της χώρας επισήμανε την "αδήριτη" ανάγκη να προωθηθεί αποφασιστικά και αποτελεσματικά το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων, που καταρτίστηκε πριν από 2 χρόνια με τη συμμετοχή και των κοινωνικών εταίρων» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Ο άλλος κόσμος, ο εφικτός

«Ολα τα στοιχεία βεβαιώνουν ότι κάτι ξεχωριστό συμβαίνει τούτο τον καιρό στην παγκόσμια οικονομία, που διαπερνά τους πάντες και τα πάντα (...) μια μεγάλη παγκόσμια επανάσταση, σύμφωνα με τη σκέψη του Γιόσκα Φίσερ, εξελίσσεται σχεδόν μπροστά στα μάτια μας, αθόρυβα μεν, αλλά κατά τρόπο δυναμικό (...) δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πτυχή της οικονομικής και κοινωνικής ζωής που να μην επηρεάζεται απ' αυτή τη δυναμική και ταχεία επικράτηση του φιλελεύθερου μοντέλου παντού στον κόσμο (...) ουσιαστικά ένας άλλος κόσμος αναδύεται τούτο τον καιρό» (ο Αντ. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).

Η προσγείωση

«Τι λέει η πραγματικότητα; πως υπάρχουν σχολεία με κενά σε καθηγητές βασικών μαθημάτων, με ελλείψεις βιβλίων, με διπλοβάρδιες, σχολεία που παραπέμπουν σε αχούρια, χωρίς καμία υλικοτεχνική υποδομή, σχολεία που δε θα έπρεπε να λειτουργούν με τέτοιες συνθήκες. Και αυτή την γκρίζα πραγματικότητα δεν μπορούν να τη διαψεύσουν ούτε οι φορείς της πολιτικής εξουσίας ούτε να τη χλευάσουν κάποιοι δημοσιογράφοι. Ισως να την αγνοούν, επειδή προφανώς τα παιδιά τους πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία, αλλά αυτό δεν ακυρώνει την αλήθεια» (ο Γιάννης Παντελάκης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ