Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οι αντεπαναστάτες μπολσεβίκοι

«Κάθε φορά που οι επαναστατικές μάζες θέλησαν και ένιωσαν πως ήταν ικανές να ενεργήσουν από μόνες τους, οι μπολσεβίκοι τσάκισαν τον ενθουσιασμό τους με τη βία» (παρουσίαση ενός ακόμη βιβλίου για τους αιμοσταγείς μπολσεβίκους στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ενας που γλίτωσε από τους μπολσεβίκους

«Νεκρός βρέθηκε από κατοίκους του Δήμου Πρεσπών Αλβανός λαθρομετανάστης σε ορεινή τοποθεσία (...) το σώμα του δεν έφερε κακώσεις, αναγνωρίστηκε από τους οικείους του (...) είχε αναχωρήσει από την πατρίδα του για τη χώρα μας περίπου πριν από ένα μήνα» (η είδηση στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Η αυτοδιάθεση

«Αυτός ο δρόμος εγκυμονεί κινδύνους. Η σερβική πλειοψηφία στο βόρειο Κόσσοβο θα απαιτήσει αναμφίβολα απόσχιση. Οι Σέρβοι της Βοσνίας πιθανώς θα ζητήσουν επαναχάραξη των συνόρων. Οπως επίσης οι αλβανικές μειονότητες στη Σερβία και την ΠΓΔΜ. Ο εφιάλτης του βαλκανικού πολέμου ίσως στοιχειώσει ξανά την Ευρώπη» (το άρθρο σε Financial Times / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

...και οι φούντες

«Ντουμάνιασαν οι ενημερωτικές εκπομπές το βράδυ της Δευτέρας. Ολοι ασχολήθηκαν με τα Ζωνιανά. Μέχρι και η AGB ζαλίστηκε. Ελαβαν: Η "φούντα" του Πρετεντέρη 14,4%, το "μυρωδάτο" του Ευαγγελάτου 13% και το "στριφτό" του Μάκη 21,7%. Καλύτερης ποιότητας αναδείχτηκε το "χαρμάνι" του Χατζηνικολάου με 14,4%, καθότι μαζεύτηκε σε prime time ώρα» (η Ντέπυ Γκολέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ