Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η πρόσκληση...

«Ο ηγέτης του ΚΚΕ (εσωτερικού) είναι έξυπνος, λογικός, φιλικός και αγγλόφιλος. Ισως να υπάρξουν πλεονεκτήματα αν αναπτύξουμε στενότερους δεσμούς μαζί του και με άλλα στελέχη του ΚΚΕ (εσωτερικού) που διάκεινται ευνοϊκά προς το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δύση (...) ίσως ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος να ενθαρρύνουμε το διάλογο θα ήταν μια μη κυβερνητική οργάνωση να προσκαλέσει τον Λεωνίδα Κύρκο» (ο Βρετανός πρέσβης Μπρουκς Ρίτσαρντς (1977) / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

...και η χαρά που έγινε θλίψη

«Η κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων, βεβαίως, μου προκάλεσε χαρά και πολλές ελπίδες στην αρχή. Γρήγορα όμως ήρθε η τεράστια απογοήτευση. Εγιναν, πχ οι εκλογές στην Ανατολική Γερμανία και όλοι οι πρωταγωνιστές των γεγονότων του 1989 - που είχαν παίξει σε αυτά το κεφάλι τους - πήραν συνολικά 1,5% των ψήφων (...) ποταμοί αίματος, βουνά πτωμάτων, λίμνες δακρύων. Για να φτάσουμε πού; Προς τι;» (η Τέτα Παπαδοπούλου παρουσιάζει τη σκέψη του Κορνήλιου Καστοριάδη / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ευτυχώς που υπάρχει κι ο «Theos»

«Σύμφωνα με έρευνα του θρησκευτικού Μη Κυβερνητικού Οργανισμού "Theos", ένας στους τέσσερις ενήλικες και ένας στους τρεις νέους δε γνωρίζει πού γεννήθηκε ο Ιησούς. Ενας στους τέσσερις δεν μπορούσε επίσης να απαντήσει στην ερώτηση ποιος άγγελος είπε στην Παναγία ότι είναι έγκυος, ενώ 78% των ερωτηθέντων δε γνώριζαν πού κατέφυγε ο Ιωσήφ και η Μαρία για να γλιτώσουν από τον Ηρώδη. Μόλις 36% όσων δήλωσαν θρησκευόμενοι απάντησε σωστά σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις» (η καταγραφή στον «The Guardian» / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ