Τρίτη 15 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Αγωνία για «το καλό του τόπου»

«Ο τόπος, ακυβέρνητο όχημα, μοιάζει να κατρακυλά με σπασμένα φρένα σε απότομη κατηφόρα - στο τέλος της, ένα τυφλό αδιέξοδο, βράχος. Αν έτσι αφεθούν να εξελίσσονται τα πράγματα, οφείλουμε να αναρωτηθούμε: αυτήν τη φορά ποιο θα είναι το τίμημα που θα υποχρεωθεί να πληρώσει ο τόπος; Οι κίνδυνοι είναι στον ορίζοντα και είναι μεγάλοι (...) Το μείζον ερώτημα, λοιπόν, δεν είναι "ποιος έδωσε το DVD". Είναι "πού πάει ο τόπος;"» (από το πρώτο θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Αβατος κόσμος

«Πίσω από το κυρίως πολιτικό σκηνικό φαίνεται να επιβιώνει ένας πολιτικός υπόκοσμος (...) Η εξάρθρωση του πολιτικού υποκόσμου αποτελεί - πρέπει να είναι - πρώτο στόχο της πολιτικής ηγεσίας. Δεν έχει τόση σημασία ποιος ήταν ο διαμετακομιστής της δισκέτας. Το κρίσιμο είναι ποιος έκοψε το DVD, ποιος εκμεταλλεύθηκε το "υλικό" και γιατί εξακολουθεί η ιδιότυπη αυτή "ομερτά"» (ο Στ. Ψυχάρης στο ΒΗΜΑ).

Ο,τι λάμπει δεν είναι χρυσός

«Να "ξεφωνηθούν" εκείνοι που αντιπροσωπεύουν την παρακμή. Εκείνοι που χρησιμοποιούν την εξουσία τους με φαύλο τρόπο, αλλά και εκείνοι που συναλλάσσονται με την εξουσία αντί να την ελέγχουν. Απαραίτητο όμως είναι και να αναδειχθούν τα λαμπερά εκείνα πρόσωπα, σε όλους τους τομείς που θα σηματοδοτήσουν την ανακοπή από τον κατήφορο» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

Το «έπαθλό» τους

«Αγριος πόλεμος μεταξύ των εκδοτικών συγκροτημάτων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες (...) με έπαθλο, όπως λένε οι ειδήμονες, τις κυκλοφορίες του κυριακάτικου Τύπου» (το ρεπορτάζ στη ΧΩΡΑ).

...και το ταμείο

«Ηδη 90.000 νοικοκυριά δεν πληρώνουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες, ενώ ακόμη 100.000 βρίσκονται σε οριακό σημείο, καθώς έχουν δανειστεί χρήματα που ξεπερνούν το 40% του εισοδήματός τους» (από το πρώτο θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ