Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Μάθαν πως... πλακώσανε κι οι χίλιοι

«Ομάδα κρούσης για την επισήμανση των προβλημάτων, την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών ΑΕΙ συγκροτούν πανεπιστημιακοί οι οποίοι μετείχαν στη λεγόμενη "ομάδα των 1.000 πανεπιστημιακών", οι οποίοι ετάχθησαν υπέρ των μεταρρυθμίσεων (...) ίδρυσαν το Παρατηρητήριο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι ένα think tank με στόχο, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη νέων ιδεών γύρω από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και τη μελέτη διεθνών ρευμάτων και τάσεων» (το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Θα τρως ρύζι και θα μολογάς «μπεεε»

«Μετά τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα, στην Ευρώπη αρχίζει να πλανάται το φάσμα των ...κλωνοποιημένων άλλων "νέων και καινοτόμων", όπως τα χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μορφών τροφίμων, που οι Βρυξέλλες αντιμέτωπες με έντονες αντιδράσεις υποσχέθηκαν να εξετάσουν ως προς την ασφάλειά τους με την επιστημονική μέθοδο της... δημοσκόπησης (...) θα προβεί στη δική της... έρευνα: μια δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου, για το κατά πόσον οι υποψήφιοι καταναλωτές αυτής της νέας γενιάς "τροφίμων Φρανκεστάιν" τα αποδέχονται» (το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Και κερατάς και δαρμένος

«Οι πολίτες πληρώνουν "φακελάκια" για "έκδοση οικοδομικής άδειας" έως και 13.000 ευρώ, νομιμοποίηση αυθαιρέτων (1.000 ευρώ), "γρηγορόσημα" έως και 2.000 ευρώ, άδεια οδήγησης (έως 400 ευρώ). Τα αντίστοιχα ποσά της ταρίφας στον ιδιωτικό τομέα είναι μεγαλύτερα. Για παράδειγμα, οι επεμβάσεις σε ιδιωτική κλινική απαιτούν ποσό 1.533 ευρώ κατά μέσο όρο, στις τράπεζες για έκδοση δανείων, προμήθειες και εκτιμήσεις ακινήτων ζητούνται κατά μέσο όρο 2.333 ευρώ, ενώ στον κατασκευαστικό τομέα ζητήθηκε και πληρώθηκε ακόμη και ποσό 10.000 ευρώ για διευκόλυνση σε οικοδομική άδεια» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ