Τρίτη 19 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο ασκός

«Ανοιξε ο ασκός του Κοσόβου... φόβοι για ντόμινο στα Βαλκάνια» (ο τίτλος στο ΕΘΝΟΣ).

Τα πέντε αστέρια

«Ο Γάλλος πρόεδρος μιλώντας σε μαθητές δημοτικού σχολείου της χώρας του είχε προαναγγείλει ξεκάθαρα ότι πρέπει να μάθουν τον καινούργιο χάρτη του κόσμου που έχει μέσα και το κράτος Κόσοβο, με τη σημαία με τα πέντε αστέρια, που καλύτερα να μη μελετήσουμε τι σημαίνει το καθένα, διότι θα έπρεπε να ξεσηκωθούν τα ελληνόπουλα των δημοτικών σχολείων» (από το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Το μοντέλο

«Το νέο μοντέλο πολιτικής προστασίας που εφαρμόζεται τους τελευταίους μήνες με την υπαγωγή του πρώην υπουργείου Δημόσιας Τάξης στο υπουργείο Εσωτερικών δοκίμασε τις αντοχές των νέων του δομών απέναντι στα χιόνια του τελευταίου τριημέρου χωρίς θεαματικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα. Μπορεί η βασική εθνική οδός να μην έκλεισε αλλά αυτό είναι βέβαιο ότι θα συνέβαινε εάν υφίστατο γενικευμένη κακοκαιρία όπως του 2002 ή του 2004» (η εκτίμηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Οι πελάτες

«Πανικός επιπέδου εισβολής των χιτλερικών τεθωρακισμένων στο Παρίσι. Σάββατο μεσημέρι σε σούπερ μάρκετ της Κηφισιάς. Οι κουρσάρες τριπλοπαρκαρισμένες και οι μεγαλοκυρίες σε αλλόφρονα κατάσταση να κατεβάζουν από τα ράφια οτιδήποτε έβρισκαν μπροστά τους. Μακαρονάκια, πατατάκια, μοσχαράκια, κοτοπουλάκια, ψωμάκια, κρασάκια, τυράκια, ρυζάκια, νεράκια, βουτυράκια, γιαουρτάκια, ζαμπονάκια, λαχανάκια, κρεμμυδάκια, σκορδάκια, μηλαράκια, λεμονάκια, πορτοκαλάκια, μαρουλάκια, κολοκυθάκια, ακτινιδιάκια, φουντουκάκια, ουισκάκια. Μωρέ, λέω, δεν είναι το χιόνι. Οι Τουρκαλάδες έρχονται και κανείς δε γλιτώνει. Φανταστείτε την εικόνα. Τα πανάκριβα χαϊμαλιά του Καίσαρη, η βιτρίνα της Luisa και οι πιο μοδάτες μπότες Καλογήρου να σπρώχνονται και να ξεκατινιάζονται με ξεχειλισμένα καροτσάκια ακόμα και από οδοντογλυφιδάκια. Ο Αϊνστάιν έλεγε ότι το Σύμπαν μπορεί κάπου να τελειώνει. Η βλακεία πουθενά. Συμπληρώνω. Του ανεγκέφαλου και πανικόβλητου νεοέλληνα, ακόμα πιο μακριά! (ο Δ. Δανίκας στα ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ