Σάββατο 5 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Πάμε να φύγουμε μαμά»

«"Δεν μπορούμε να ακτινοβολήσουμε το παιδί, πρέπει να πάτε αλλού". Η κυρία Κατερίνα Γκίκα δεν θα ξεχάσει ποτέ τη σκηνή έξω από το τμήμα ακτινοθεραπείας δημόσιου νοσοκομείου, όπου το μηχάνημα δεν ήταν κατάλληλο για τις ακτινοβολίες του παιδιού της. Η κόρη της - που δεν ζει πια - ήταν τότε 15 χρόνων με μεταστάσεις στον εγκέφαλο. "Κοίταξε τη γιατρό με ένα βλέμμα απογοήτευσης και μου είπε: "Πάμε να φύγουμε μαμά"...» (το σπάραγμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Πιο πολλή τροφή, πιο ψηλές τιμές

«Οι αυξήσεις των τιμών των τροφίμων όπως καταγράφονται στον κατάλογο που συντάσσει το περιοδικό "Economist" έφτασαν στο πιο υψηλό επίπεδο από το 1845. Οι αυξήσεις αυτές δεν οφείλονται στο γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα λιγότερα τρόφιμα (το 2007 παρήχθησαν παγκοσμίως περισσότερα δημητριακά από ποτέ)» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

Σκάνδαλο είναι το ίδιο το σύστημα

«Σήμερα, για πρώτη φορά, η ανθρωπότητα έχει 1.000 φορές μεγαλύτερο πλούτο απ' ό,τι χρειάζεται για να ζήσει όλη η ανθρωπότητα καλά, αλλά η άνιση κατανομή του εισοδήματος και ο σκανδαλώδης πλουτισμός ορισμένων επιβάλλει τη διατήρηση της φτώχειας για το μισό της ανθρωπότητας» (ο Ιγν. Ραμονέ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Επεσαν πάνω στα γκλομπ

«Οι εξοπλισμένοι με γκλομπ, ασπίδες, κράνη και αντιασφυξιογόνους μάσκες χτύπησαν αλύπητα ανθρώπους του μεροκάματου (...) μάλιστα ο ένας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να σταματήσει η εκτεταμένη αιμορραγία στο κεφάλι» (το ρεπορτάζ στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

Αλλο χρειάζεται...

«Στην εποχή του Ιντερνέτ οι πάντες παρακολουθούν τους πάντες. Γιατί όχι και τους μπάτσους; Αλλωστε, όπως έχουν πει, τη στιγμή που βάζει τις χειροπέδες σε έναν ύποπτο, ο αστυνομικός είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος του κράτους» (η ερώτηση από τον Ρ. Βρανά στα ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ