Παρασκευή 25 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ποιος θυμάται τις «προβληματικές»;

«Και ο Στρος - Καν και ο Γκόρντον Μπράουν είναι σοσιαλιστές, της κατηγορίας των "εκσυγχρονιστών". Γι' αυτό φαίνεται ρίχνουν το σύνθημα του "τραπεζικού σοσιαλισμού". Ενός σοσιαλισμού που κοινωνικοποιεί μόνο τις ζημιές των ιδιωτικών κεφαλαίων (...) Η όλη ιστορία μου θυμίζει τον Μπρεχτ, που αναρωτιόταν ρητορικά: "Ποιος είναι μεγαλύτερος εγκληματίας: αυτός που ληστεύει μια τράπεζα ή αυτός που την ιδρύει;"» (Ο Βασίλης Μουλόπουλος στο ΒΗΜΑ).

Χτίζε φυλακές

«Εγκαινιάστηκε το νέο γυναικείο κατάστημα κράτησης στον Ελεώνα Θηβών (...) Προσεχώς τα νέα καταστήματα κράτησης Νιγρίτας Σερρών, Δράμας και Χανίων (...) Στις εγκαταστάσεις του σωφρονιστικού καταστήματος περιλαμβάνονται χώροι αναψυχής και φροντίδας, παιδότοπος για τα παιδιά των κρατουμένων, προγράμματα μορφωτικής και επαγγελματικής αποκατάστασης (...) "Οι συνθήκες κράτησης και διαβίωσης ανταποκρίνονται στις αρχές και τις ανάγκες ενός ανθρώπινου και κοινωνικά ευαίσθητου σωφρονιστικού συστήματος" επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης» (Το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Πολιτικοποιημένοι οικολόγοι

«Στους στόχους της "Eco Everest Expedition 2008" είναι η ανάδειξη της επίδρασης της υπερθέρμανσης στους παγετώνες των Ιμαλαΐων, αλλά και η ζημιά που προκαλείται στο περιβάλλον από τα σκουπίδια που αφήνουν "πίσω" οι ορειβάτες της περιοχής του Εβερεστ. Η πρώτη πράξη των Αρχών ασφαλείας ήταν η απαγόρευση σε Αμερικανό ορειβάτη, μέλος της "Eco Everest Expedition 2008" να αναρριχηθεί στην κορυφή του Εβερεστ. Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών ασφαλείας, στις αποσκευές του βρέθηκε ένα πανό υπέρ της ανεξαρτησίας του Θιβέτ» (Το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

Ρύπαινε, αρκεί να πληρώνεις

«Το περασμένο καλοκαίρι η τιμή του ενός τόνου διοξειδίου του άνθρακα ήταν μόλις ένα (1) ευρώ, ή τριάντα λεπτά της δραχμής το κιλό. Σήμερα είναι περίπου στα 20 ευρώ ο τόνος, ή 7 δραχμές το κιλό. Το μήνυμα είναι σαφές. Μπορείτε να ρυπαίνετε, αρκεί να πληρώνετε!» (το σχόλιο στο ΕΘΝΟΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ