Σάββατο 21 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Να τους δώσουμε επίδομα φτώχειας

«Ο επιχειρηματικός κόσμος, όπως και ολόκληρη η κοινωνία, υφίσταται τις ζοφερές συνέπειες της κρίσης. Υποστηρίζουμε κάθε κοινωνική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και ενώνουμε τη φωνή μας με το σύνολο των δυνάμεων εργασίας και παραγωγής, αξιώνοντας γενναίες τομές από ένα κράτος που συντηρεί αντί να καταπολεμά την ακρίβεια» (ο πρόεδρος του ΣΕΒ / ΕΘΝΟΣ).

Δεν είναι από μικρόβιο

«Μακροχρόνια άνεργοι το 47,6% των ανέργων. Επιδημία ανεργίας σε νέους και γυναίκες. Στο 33,4% φτάνουν οι "νέοι άνεργοι" που για πρώτη φορά ψάχνουν για εργασία, ενώ στις νέες 15-29 ετών το ποσοστό είναι 22%» (τα στοιχεία της Στατιστικής στο ΕΘΝΟΣ).

Λεύτεροι άνθρωποι, λεύτερα πληρώνουν

«Το 2005 το 8,3% των εισοδημάτων μιας ελληνικής οικογένειας πήγαινε σε δύο τομείς που θεωρητικά καλύπτονται από το κράτος, την Υγεία και την Παιδεία (...) Το 2005 ένα ελληνικό νοικοκυριό δαπανούσε το 18,9% του εισοδήματός του στη διατροφή, το 7% στην ένδυση και υπόδηση και το 30% στο σπίτι (ενοίκιο - κοινόχρηστα). Είναι προφανές ότι το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί κατακόρυφα (...). Ενδεικτικό της στενότητας που έχουν τα ελληνικά νοικοκυριά είναι και το γεγονός ότι οι δαπάνες για διασκέδαση και πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν ξεπερνούν το 4,2%» (τα στοιχεία από την Eurostat / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

Λεύτεροι άνθρωποι, λεύτερα πειραματόζωα

«Η χρήση κινητού είναι το μεγαλύτερο μαζικό πείραμα που έχει ποτέ διεξαχθεί στον κόσμο. Πάνω από 3,3 δισ. συσκευές είναι καθημερινά σε χρήση παγκοσμίως χωρίς κανείς να μπορεί να πει με ασφάλεια αν τα κινητά τελικώς βλάπτουν ή όχι σοβαρά την υγεία» (η Τ. Καραϊσκάκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ