Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οι φουκαράδες

«Κακοπληρωμένοι, ανεκπαίδευτοι και απροστάτευτοι, τελικώς, οι αστυνομικοί πέφτουν συνεχώς από παγίδα σε παγίδα του οργανωμένου εγκλήματος, δεν μπορούν να το παρακολουθήσουν, μοιάζουν μικροί και ανήμποροι απέναντί του (...) το δυστύχημα είναι ότι η κυβέρνησή μας συνεχίζει να αρνείται την ένταξη των αστυνομικών στα επικίνδυνα επαγγέλματα» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

Τρέμε «οργανωμένο έγκλημα»

«Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η εντοπιότητα των αστυνομικών στην Κρήτη θα αποτελεί παρελθόν (...) από τη στιγμή που θα καταργηθεί η εντοπιότητα και θα αυξηθεί σημαντικά η δύναμη, η παρουσία και η επιχειρησιακή ικανότητα της αστυνομίας, είναι σίγουρο με τη συνδρομή της Δικαιοσύνης ότι το οργανωμένο έγκλημα στην Κρήτη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα είναι παρελθόν» (ο Γ. Μανουσακάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η παραγωγή καλά κρατεί

«Οπως όλα δείχνουν, η καλλιέργεια χασίς στην Κρήτη, παρά την εντατικοποίηση των αστυνομικών επιχειρήσεων που ακολούθησε τα γεγονότα του περασμένου Νοεμβρίου, στον Μυλοπόταμο παρέμεινε ανέγγιχτη. Μόνο στο Ρέθυμνο, στο διάστημα που μεσολάβησε από τα τέλη Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί 3.100 δενδρύλλια» (το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Εξήγα του τι είν' τα σώβρακα και τι οι φανέλες

«Η Κρήτη του "Ερωτόκριτου", του Καζαντζάκη, του Βενιζέλου, της επιστημονικής έρευνας και της δημιουργίας, δε γίνεται να υποκύψει στην Κρήτη της οπλοκατοχής, των χασισοφυτειών και των απίθανων τοπικισμών» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ