Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Ανεβάζουμε ψηλά στο βουνό... τη φωτιά»

«Ο υφυπουργός των Δασών έδειξε το δάσος ως ενδεδειγμένη λύση, βάζοντας μπροστά και το αντίστοιχο σύνθημα: "μεγαλώνουμε τα δάση, ψηλώνουμε τα δέντρα και ανεβάζουμε ψηλά το δάσος στο βουνό"» (η δήλωση του Κ. Κιλτίδη στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Η άσφαλτος μας ενώνει

«Μετά τον Κίσαβο "έπεσε" και ο Ολυμπος (...) Πατήθηκαν και τα δύο από την άσφαλτο. Η αρχή είχε γίνει πέρυσι με την ασφαλτόστρωση 12 χιλιομέτρων που φέρνουν ατσαλάκωτους τους επισκέπτες μέχρι τη θέση Κάναλος του Κισάβου, μόλις 400 μέτρα χαμηλότερα από τα 1.978 μέτρα του βουνού. Προχθές ήταν η σειρά του βουνού των θεών. "Ονειρο δεκαετιών" κατά τον ίδιο (σ.σ. το Νομάρχη) ο οποίος παρέδωσε σε χρήση το τμήμα Σπαρμός - Βρυσοπούλες 13 χιλιόμετρα ασφάλτου προς την κορυφή του Ολύμπου» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

«Διασυνοριακοί» οι φίλοι της αρκούδας

«Το χαρακτηρισμό του Γράμμου ως "εθνικού πάρκου" προωθεί και η Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Αγρια Ζωή και τη Φύση "Καλλιστώ" και προτείνει τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης. Τέτοιες θεσμικές ρυθμίσεις θα ανοίξουν το δρόμο για την καλύτερη προστασία και διαχείριση του Γράμμου και για διασυνοριακή συνεργασία με την αλβανική πλευρά. Η συνεργασία αυτή αργά ή γρήγορα πρέπει να πάρει τη μορφή "Διασυνοριακού Πάρκου"» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Ασχετο: «Πελάτες μου!»

«Κανείς δεν μπορεί να μην επισημάνει ότι είναι υπερβολικά μεγάλος ο αριθμός όσων έχουν πάρει μέσο όρο στις εξετάσεις κάτω από δέκα: τριάντα χιλιάδες υποψήφιοι, ή περίπου το 30% των αποφοίτων» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ