Τρίτη 15 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πώς λέγεται αυτό το σύστημα;

«Το αργυρό μετάλλιο στις εισοδηματικές ανισότητες παίρνει η χώρα μας, καθώς το εισόδημα του 20% των περισσότερο εύπορων Ελλήνων είναι 6,5 φορές μεγαλύτερο από το εισόδημα του 20% των λιγότερο εύπορων. Τη θλιβερή πρωτιά στις εισοδηματικές ανισότητες έχει η Πορτογαλία και ακολουθεί αμέσως μετά η χώρα μας» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

Ποιος νομοθέτησε τις απαγορεύσεις αυξήσεων;

«Θα ήταν ουτοπία να περιμένει κανείς κάτι το διαφορετικό σε μια χώρα όπου η οικονομική κρίση και τα δημοσιονομικά προβλήματα "αντιμετωπίζονται" τα τελευταία χρόνια με τη συνταγή της καθήλωσης των μισθών και των συντάξεων στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα, ενώ την ίδια ώρα τα εισοδήματα των οικονομικά ισχυρών εμφανίζουν εκρηκτική ή απλώς σημαντική αύξηση» (από το κύριο άρθρο επίσης στο ΕΘΝΟΣ).

...μέχρι οι εργάτες να καταργήσουν τους Λαναράδες

«Εκβιάζει πάλι ο Λαναράς. Ζητεί δάνειο 35 εκατομμύρια ευρώ με εγγύηση του Δημοσίου. Το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί που θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία θα είναι φυσικά οι 1.172 εργαζόμενοι στα εργοστάσιά της» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

Ποιες διακοπές;

«Αν και τα μέχρι τώρα στοιχεία στοχοποιούν την αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφησυχάσει (...) η δικαιοσύνη θα προχωρήσει όταν και όπως μπορεί. Η πολιτική όμως μπορεί και πρέπει να το συζητήσει τώρα. Δεν είναι ώρα για διακοπές» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Και το μπάνιο απαγορεύεται...

«Ακριβά κοστίζουν τα μπάνια στη θάλασσα ακόμα και για εκείνους που δε σκοπεύουν να πάνε φέτος διακοπές. Για τα μπάνια ενός μήνα σε κάποια από τις οργανωμένες παραλίες της Αττικής ένα ζευγάρι χρειάζεται να πληρώσει έως και 1.200 ευρώ» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ