Σάββατο 19 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ευημερία

«Αναποτελεσματικό είναι το ακριβότερο σύστημα υγείας του κόσμου, αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών, με αποτέλεσμα η Αμερικανοί να πληρώνουν πολλά και να έχουν λίγες καλύψεις ή κακής ποιότητας, ενώ στη χώρα κάθε χρόνο σημειώνονται τουλάχιστον 101.000 θάνατοι που θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί (...) Οι ΗΠΑ δαπανούν κατά κεφαλήν για την υγεία ποσά υπερδιπλάσια από όσα οι άλλες αναπτυγμένες χώρες αλλά έχουν πέσει στην τελευταία θέση των χωρών που επεμβαίνουν εγκαίρως και αποτελεσματικά (...) περίπου 75 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι ανασφάλιστοι ή έχουν ανεπαρκή ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ενώ στη χώρα απέχουν παρασάγγας το κόστος και η ποιότητα της περίθαλψης. Το 2003 οι ανασφάλιστοι ήταν 61 εκατομμύρια» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Αγώνας

«"Θέλω να αφιερώσω την ενεργητικότητά μου, την εικόνα μου και τη θέση μου στον αγώνα κατά της άγνοιας, της φτώχειας και της αδικίας. Θέλω να βοηθήσω τον κόσμο, αλλά χωρίς να κάνω κάποια πολιτική πράξη" δηλώνει η "ανεξάρτητη" στην ψυχή Κάρλα Μπρούνι» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

Ομολογία

«Στον Περισσό έχουν καταλάβει ότι η διάσπαση δεν ήταν μια οικογενειακή διένεξη, ένας καβγάς μεταξύ συγγενών όπου ειπώθηκε και μία κουβέντα παραπάνω. Η διάσπαση ήταν και παραμένει το συμαντικότερο διακύβευμα στον χώρο της Αριστεράς. Και ως προς αυτό, για πρώτη και τελευταία φορά, συμφωνώ με το ΚΚΕ» (ο Γ. Γιαννουλόπουλος στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ