Παρασκευή 5 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Σαν σήμερα

1822: Αρχισαν οι φοβερές σφαγές της Χίου από τους Τούρκους. Μετά από μια αποτυχημένη εξέγερση, οι Τούρκοι που είχαν κλειστεί στο κάστρο με τη βοήθεια του τουρκικού στόλου αρχίζουν ένα όργιο σφαγής και λεηλασίας.

1945: Συνήλθε η 11η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ για να εξετάσει τη δράση του Κόμματος την περίοδο της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης και να καθορίσει τα νέα του καθήκοντα.

1951: Τα διασημότερα θύματα του μακαρθισμού στις ΗΠΑ, οι επιστήμονες Τζούλιους και Εθελ Ρόζενμπεργκ, καταδικάζονται σε θάνατο, με την κατηγορία ότι πουλούσαν «ατομικά μυστικά» στη Σοβιετική Ενωση.

1960: Αρχισε στο στρατοδικείο της Αθήνας η δίκη 14 στελεχών του ΚΚΕ με την κατηγορία της «κατασκοπείας». Στο τυποποιημένο κατηγορητήριο αναφέρεται: «Εισήλθον εις την Ελλάδα εκ χωρών του παραπετάσματος με σκοπόν τη διενέργειαν κατασκοπείας διά λογαριασμόν ξένης δυνάμεως». Οι Ρούλα Κουκούλου, Αύρα Παρτσαλίδου, Κώστας Φιλίνης, Γιώργος Ερυθριάδης, Ελένη Ερυθριάδη και Κώστας Τριανταφύλλου καταδικάζονται σε ισόβια μια βδομάδα αργότερα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ