Τρίτη 25 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

1875 Συνήλθε το Συνέδριο της Γκότα, όπου έγινε η συγχώνευση του μαρξιστικού κόμματος και του λασαλικού. Ενοποίηση, η οποία σήμανε την αρχή του τέλους του λασαλικού ρεύματος στο διεθνές εργατικό κίνημα.

1932 Συγκέντρωση 4 χιλιάδων εργατών στο Βόλο, τάσσονται αλληλέγγυοι προς τους απεργούς ναυτεργάτες. Συγκροτείται διαδήλωση και επακολουθούν συγκρούσεις με την Αστυνομία.

1946 Ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Ιορδανίας.

1976 Με εντολή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, εκδηλώνεται πρωτοφανής σε αγριότητα αστυνομική επίθεση κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων σε δύο μέτωπα. Στην Αθήνα, όπου χτυπήθηκαν οι απεργοί που διαδήλωναν κατά του αντεργατικού «Νόμου 330» και στη Ρόδο, όπου χτυπήθηκαν οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι, διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία πλοίων του 6ου Στόλου.

1979 Αμερικανικό αεροσκάφος «DC-10» συντρίβεται στο Σικάγο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 273 επιβάτες του, στο πλέον πολύνεκρο δυστύχημα των ΗΠΑ. Τέσσερις μέρες αργότερα, αναστέλλονται όλες οι πτήσεις των αεροπλάνων «DC-10» σε ΗΠΑ και Βρετανία, καθώς οι έρευνες αποκαλύπτουν μοιραίες ατέλειες στη συναρμολόγηση των κινητήρων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ