Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002

ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ
Ξεκάθαρες θέσεις

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας είναι πολλά και οξυμένα. Βασικό και κυρίαρχο είναι η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματα. Στην ίδια κατεύθυνση όμως κινείται και ο Δήμος Περιστερίου, που έχει μετατραπεί σε εργαλείο της κεντρικής εξουσίας. Η απερχόμενη διοίκηση, ελεγχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, μετέτρεψε το Δήμο σε κομματικό παραμάγαζο ρουσφετιού, συναλλαγής και οικονομικών σκανδάλων για την εξυπηρέτηση κομματικών και προσωπικών συμφερόντων. Ο Δήμος λειτουργεί μόνο γι' αυτό το σκοπό, μακριά από το λαό της πόλης και ενάντια στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των δημοτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το 80% των λειτουργικών εξόδων του Δήμου προέρχεται από δημοτικά τέλη και άλλα χαράτσια, που έχει θεσμοθετήσει η πλειοψηφία σε βάρος των Περιστεριωτών.

Παράλληλα, ο Δήμος του Περιστερίου δρα για τα ζητήματα της ανεργίας και της κοινωνικής πρόνοιας, στην κατεύθυνση εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι από τους πρώτους δήμους που εφάρμοσε τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, θεσμός που μοναδικό στόχο έχει την κοινωνική συναίνεση για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, για την αφαίρεση των κατακτήσεων των εργαζομένων. Και δεν είναι μόνο αυτό. Στο χώρο της Παιδείας στο Περιστέρι υπάρχουν διπλοβάρδιες, ενώ με το νέο σύστημα μειώθηκαν οι μαθητές των Λλυκείων κατά 30%. Στο χώρο του αθλητισμού ο Δήμος έχει στερήσει από τη νεολαία της πόλης χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας. Το Περιστέρι είναι πολιτιστική «έρημος», ενώ όσες πολιτιστικές δραστηριότητες διοργανώνονται είναι έναντι «τσουχτερού» εισιτηρίου.


Το Περιστέρι είναι μια πόλη που στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι κάτοικοι είναι εργατοϋπάλληλοι και συνταξιούχοι, φτωχά λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό για εμάς σαν «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης» τα κύρια σημεία της πολιτικής μας καθορίζονται από δύο βασικούς παράγοντες. Πρώτον από την αντικειμενική κατάσταση και τα προβλήματα, όπως η ανεργία, η φτώχεια, η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που βιώνει καθημερινά ο λαός του Περιστερίου και δεύτερον από την αντίληψη και την πολιτική που εμείς έχουμε για τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα και τον τρόπο επίλυσής τους.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συγκρούονται δύο γραμμές. Η γραμμή που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση εργαλείο της κεντρικής εξουσίας για το πέρασμα της νεοσυντηρητικής πολιτικής σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού και η γραμμή της υπεράσπισης των λαϊκών κατακτήσεων, της λειτουργίας δηλαδή του θεσμού σαν οργάνου λαϊκής έκφρασης και διεκδίκησης των προβλημάτων του λαού, συμπαραστάτη των αγώνων της εργατικής τάξης. Ο συνδυασμός μας «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης» είναι ξεκάθαρα τοποθετημένος και δρα στην κατεύθυνση της δεύτερης γραμμής, ώστε να κερδίσει την πλειοψηφία του περιστεριώτικου λαού.


Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΟΦΟΥ
Υποψήφιου δημάρχου Περιστερίου με την «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράτηξης»



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ