Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ
Καλλιθέα: Το αληθινό πρόσωπο της Κεντροαριστεράς

Αν θα ήθελε κάποιος να δει τι σημαίνει στην πράξη κεντροαριστερή πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει παρά να επισκεφθεί το Δήμο Καλλιθέας και να ζητήσει να ενημερωθεί για τα έργα και τις ημέρες της εκεί δημοτικής αρχής υπό τον Κ. Ασκούνη, τον οποίο ανέδειξαν και στηρίζουν στη θέση του δημάρχου, σε αγαστή συνεργασία, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ. Το ίδιο αυτό σχήμα διεκδικεί και πάλι τη δημοτική αρχή στην πόλη, παρά το γεγονός ότι ενώ συνδιοικεί για τα τελευταία οκτώ χρόνια, η Καλλιθέα:

- είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της Ευρώπης κι έχει το πιο μικρό ποσοστό πρασίνου σε σχέση με την έκτασή και τον πληθυσμό της.

- είναι από τις πιο τσιμεντοποιημένες πόλεις της Ελλάδας, χωρίς να υπολογίζονται οι εκατοντάδες τόνων του «Ολυμπιακού μπετόν».

- Αντιμετωπίζει πολύ έντονα προβλήματα όπως αυτά των ελεύθερων χώρων, της στάθμευσης των αυτοκινήτων, των παιδικών χαρών, των αθλητικών εγκαταστάσεων κ.λπ.

Τι έκανε για όλα αυτά και για εκατοντάδες άλλα προβλήματα η κεντροαριστερή διοίκηση του Δήμου, ώστε να γίνει η ζωή των κατοίκων της πόλης πιο υποφερτή, πιο ανθρώπινη, πιο πολιτισμένη; Τι έκανε, για παράδειγμα, ώστε να σταματήσει η βάρβαρη τσιμεντοποίηση της παραλίας, του Χαροκόπειου, του «Οίκου Τυφλών», της ΙΖΟΛΑ, του Ιπποδρόμου; Ελαμψε διά της απουσίας της. Ηταν όμως πανταχού παρούσα και πάντα πρόθυμη να κάνει το καλύτερο δυνατό, όταν επρόκειτο να υλοποιηθούν στο Δήμο οι αντιλαϊκές επιταγές της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ετσι:

- Δε διεκδίκησε και δε διεκδικεί τα παρανόμως παρακρατηθέντα από την κυβέρνηση κονδύλια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αναφορικά με τον Δήμο Καλλιθέας ανέρχονται στο ποσό των 74 δισ. δρχ. με συνέπεια να στερούνται η πόλη και οι δημότες σημαντικούς πόρους που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε θετική κατεύθυνση.

- Αποδέχτηκε, χωρίς αντιρρήσεις, τα ολυμπιακά έργα που γίνονται στην περιοχή και τα οποία προκαλούν ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή (αποκόπτεται η Καλλιθέα από την παραλία, αλλοιώνονται οριστικά τα χαρακτηριστικά του Φαληρικού Δέλτα, η παραλία των Τζιτζιφιών τσιμεντοποιείται κ.λπ.). Ταυτόχρονα, πρωταγωνίστησε στην παρεμπόδιση της εκδήλωσης των αγωνιστικών διαθέσεων των δημοτών για το θέμα, ανέστειλε κινητοποιήσεις και παραπληροφόρησε τους φορείς και τους κατοίκους της πόλης, αποκρύπτοντας τα στοιχεία που αποδείκνυαν την περιβαλλοντική καταστροφή που θα επέφερε η εκτέλεση των εν λόγω έργων.

- Αναφορικά με τις προσλήψεις προσωπικού στο Δήμο εφάρμοσε καθεστώς ελαστικών σχέσεων εργασίας, προωθώντας συμβάσεις περιορισμένου χρόνου (4μηνες, 8μηνες) για κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών.

- Απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου εφάρμοσε σκληρή αντεργατική πολιτική και στα περισσότερα προβλήματά τους ήταν αντίθετη. Είναι δε γνωστό ότι σε εργασιακούς χώρους του Δήμου οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας, ενώ εμφανίζονται κρούσματα ασθενειών (ηπατίτιδα, φυματίωση κ.λπ.).

- Στήριξε με όλα τα μέσα τις δημοτικές επιχειρήσεις, ακολουθώντας ρουσφετολογική πολιτική και πολιτική εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων. Ταυτόχρονα, είχε μέτωπο με τους εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων αναφορικά με τα οικονομικά και εργασιακά τους δικαιώματα.

- Περιττό, δε, να ειπωθεί ότι ο απολογισμός της είναι αρνητικός σε ζητήματα αθλητισμού και πολιτισμού.

Για όλους αυτούς, και άλλους πολλούς λόγους οι δημότες Καλλιθέας, αυτή τη φορά, ψηφίζουν πραγματική Αριστερά, επιλέγουν τη μόνη αριστερή αγωνιστική λύση. Ψηφίζουν «Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα», επιλέγουν για δήμαρχο τον Βασίλη Δημόπουλο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ