Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ
Δήμος Αμαρουσίου
Δήμαρχος: Παναγιώτης Τζανίκος

Στη διοίκηση του Δήμου βρίσκεται η παράταξη που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα Δήμου που λειτουργεί σε ανταποδοτική βάση, άξιος συμπαραστάτης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Συγκεκριμένα:

  • Τα έσοδα του Δήμου από τις τακτικές και έκτακτες κρατικές πηγές (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) ανέρχονται μόλις στο 6,5% των εσόδων. Τα κύρια έσοδα προέρχονται από τη φορολόγηση των δημοτών μέσω των τελών καθαριότητας και φωτισμού (σ.σ. 46% των εσόδων!), από μετατροπή της δημόσιας γης σε τσιμέντο, από την «ελεγχόμενη στάθμευση» και συναφή πρόστιμα, από τροφεία σε παιδικούς σταθμούς.
  • Πρόκειται για Δήμο - πιλότο των αντεργατικών κατευθύνσεων. Στο Δήμο απασχολούνται εργαζόμενοι έξι ταχυτήτων (συμβασιούχοι, ωρομίσθιοι, μισθωμένοι κλπ). Εκτός από τις 8 δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες λειτουργούν με αδιαφάνεια, υπάρχει «Οργανισμός Εργασίας», που νοικιάζει εργαζόμενους σε δημοτικές επιχειρήσεις για τις ανάγκες του Δήμου.
  • Πριν λίγους μήνες ανατέθηκε σε δημοτική επιχείρηση μελέτη για την εφαρμογή των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του Δήμου. Εχει ήδη αναθέσει τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων σε ιδιώτη.
  • Η διοίκηση του Δήμου συνέβαλε αποφασιστικά στο όργιο τροποποιήσεων και παρανομιών για την εκχώρηση του χωριού Τύπου σε εταιρία του ομίλου Λάτση, για την κατασκευή του μεγαθηρίου «The Mall». Υπάρχουν στοιχεία, που κατά καιρούς έχουν δημοσιοποιηθεί, για χαριστικές πράξεις υπέρ του Βωβού, του Λάτση και μικρότερης κλίμακας οικονομικών παραγόντων. Μάλιστα, ο Μπ. Βωβός ως δείγμα ευγνωμοσύνης προς τη διοίκηση του Δήμου για τις «υπηρεσίες» που του έχει προσφέρει, χάρισε στο Δήμο το νέο Δημαρχείο και αναγνωρίστηκε γι' αυτό από τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου (πλην της «Δημοτικής Ενότητας») ως «ευεργέτης».
  • Πρωτοστατεί στο ξεπούλημα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και της δημοτικής περιουσίας, αρκεί να γίνει και με δική του ενεργό συμμετοχή και τα σχετικά οικονομικά οφέλη (Χωριό Τύπου, ο χώρος στο ΟΑΚΑ). Πριν ένα χρόνο ανατέθηκε σε δημοτική επιχείρηση μελέτη για την «Αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας».
  • Ως προς τους ελεύθερους χώρους, εφαρμόζει την πολιτική «τσιμέντο να γίνει» (οικόπεδο Λαμπράκη, περιοχή ΣΕΛΕΤΕ, οικόπεδο Σταματιάδη, Αγιος Γεώργιος Χωματιανός και άλλα που απειλούνται, όπως τα 960 στρεμ. του δάσους Συγγρού).
  • Δεν υπάρχει αντιπλημμυρική προστασία, ούτε καν δίκτυο όμβριων σε πολλές περιοχές.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ