Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΑΤΙ
Λόγια του αέρα...

Ο Συνασπισμός κατά καιρούς θυμάται και διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την «ενότητα της Αριστεράς», κατηγορώντας, μάλιστα, το ΚΚΕ ότι την υπονομεύει. Με τα λόγια, βέβαια, όλοι χτίζουν ανώγια και κατώγια. Η ώρα της πράξης, όμως, αποκαλύπτει τις πραγματικές στοχεύσεις.

Οι επικείμενες εκλογές, λοιπόν, ήταν μια ευκαιρία, για να αποδειχτεί η συνέπεια λόγων και έργων. Πλην όμως, η ηγεσία του ΣΥΝ πουθενά δεν επέλεξε να στηρίξει κάποιον από τους δημάρχους που εκλέχτηκαν στις προηγούμενες εκλογές, με τη στήριξη του ΚΚΕ. Στην Καισαριανή, στο Βύρωνα, στο Πέραμα... Φαίνεται πως δεν τους θεωρεί επαρκώς αριστερούς και αγωνιστές...

Φαίνεται, επίσης, πως θεωρεί περισσότερο αριστερούς και αγωνιστές τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, όπως, για παράδειγμα, τον κ. Γλύκα στο Πέραμα, στον οποίο παρέχει τη στήριξή του. Οπως και σε δεκάδες άλλες νομαρχίες και εκατοντάδες δήμους.

Πώς να το κάνουμε, βρε παιδιά; Και ενότητα της Αριστεράς και χτύπημα του δικομματισμού και ευρύτατες συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ δε συμβιβάζονται. Κι επειδή οι πράξεις είναι αυτές που μετράνε, ας κριθεί απ' αυτές το εν λόγω κόμμα και οι εκλεκτοί του για τις δημαρχίες και νομαρχίες της χώρας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ